Maand van de Geschiedenis: ontdek gisteren, begrijp vandaag

Historie Algemeen

Aarle-Rixtel - Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. In 2017 staat het actuele thema Geluk centraal. Een mooie gelegenheid om de geschiedenis in te duiken; ontdek gisteren om vandaag te begrijpen. En laat je verrassen door de boeken en de activiteiten van Bibliotheek De Lage Beemden.

In samenwerking met de bibliotheek verzorgt Heemkundekring Barthold van Heessel op zondag 22 oktober om 14.00 uur een dorpswandeling vanuit het heemhuis aan de Kouwenberg 37 in Aarle-Rixtel. De wandeling voert langs historische plekjes, onder andere worden het Kouwenbergs kerkje en de Mariakapel bezocht. Daarnaast wordt de wandelaar gewezen op allerlei grote en kleine bezienswaardigheden die een beeld schetsen van de geschiedenis van het hedendaagse Aarle-Rixtel. Kosten voor deelname zijn €2,50. De wandeling (in meerdere groepen) wordt begeleid door de heemgidsen.

Ad Otten van de Heemkundekring Gemert vertelt op woensdag 25 oktober over 'de verandering in de bejaardenzorg: van Gasthuis tot Ruijschenbergh'. Hij ondersteunt zijn verhaal met veel 'oud' fotomateriaal. De presentatielezing vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de ontvangstruimte/eetzaal van de Ruijschenbergh, Julianastraat 2 in Gemert. Toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie over deze activiteiten en om aan te melden op www.bibliotheeklagebeemden.nl.