Hotel Brox rond 1910
Hotel Brox rond 1910

Hotel Brox herleeft in vitrines Dorpshuis Lieshout

Historie Algemeen

Lieshout – Tentoonstelling Hotel Brox. U kent het vast nog wel: Hotel Brox aan de Heuvel in Lieshout. Al op zeer oude foto's van Lieshout is Hotel Brox te vinden. Het was een ontmoetingspunt voor Lieshout. Op de plek waar nu Bavaria Brouwerij Café staat, vonden veel belangrijke zaken plaats.

Na heftige raadsvergaderingen werd er met een goed glas bier weer vrede gesloten. De harmonie kwam er samen voordat een serenade gebracht werd. Er waren lezingen van verenigingen, zoals van de Heemkundekring. Er werden feesten gevierd en koffietafels gehouden na uitvaarten. Kortom: Als er iets belangrijks te vieren of te herdenken was, dan kwam Hotel Brox in beeld.

Door Heemkundekring 't Hof van Liessent in Lieshout worden van tijd tot tijd de vitrines ingericht in het Dorpshuis met bepaalde thema's. Het thema voor de komende periode is: Hotel Brox. Veel van wat in de archieven te vinden was, is daar tentoongesteld. Wilt u ook eens herinneringen ophalen aan vervlogen tijden? Loop dan eens langs de vitrines en fris uw geheugen op. Dank aan Henny Bevers die er steeds in slaagt een mooie tentoonstelling op te bouwen.