Het zaalvoetbalteam van de Visser. Rechts Paula en Ad (1970)
Het zaalvoetbalteam van de Visser. Rechts Paula en Ad (1970)

Grootse reünie van café De Visser

Historie Evenementen

Beek en Donk - Café 'De Visser' aan het Piet van Thielplein heeft vele uitbaters gehad. Degenen die er lang aan de tap stonden was het echtpaar Paula en Ad van Weert. Een aantal vroegere werknemers heeft besloten de sfeer van vroeger te laten herleven door het organiseren van een reünie.

Paula
"Het is eigenlijk begonnen met Peter van Dijk, vroeger vaak te vinden in het café, die het idee opperde van een bijeenkomst van iedereen, die er vroeger veel kwam", vertellen Hanneke Vereijken (63) en Bep van den Boogaard (69). Samen met Frans, de inmiddels overleden man van Bep, zijn zij jarenlang als serveerster betrokken geweest bij het wel en wee. Heel veel verenigingen vonden in 'De Visser' hun thuis. Het was er altijd erg druk en veel mensen droegen Ad en Paula als uitbaters een goed hart toe. Dat de verbondenheid niet is vergeten blijkt uit het feit, dat Paula en haar twee dochters aanwezig zullen zijn op de reünie! Ad van Weert is jammer genoeg al overleden.

Automarkt
Op die avond zullen veel verhalen over vroeger kunnen worden opgehaald. Bijvoorbeeld over de automarkt, die op het Piet van Thielplein werd gehouden en waar De Visser als café natuurlijk een belangrijke functie had. Over die markt en de langzamerhand uit de hand lopende kofferbakverkopen van allerlei spullen zijn veel anekdotes te vertellen. Al was het maar over de auto's, die verkocht werden met (zogenaamd) zand in de versnellingsbak, zodat ze de eerste kilometer goed liepen. Daarna viel de bak er bij wijze van spreken onderuit, maar was de garantie tot de deur helaas verlopen!

Markant
De belangrijkste periode is voor de organisatoren geweest van de dag dat Ad en Paula begonnen in het café in het jaar 1966 (òf 1967, dat weet ik niet zeker, twijfelt Hanneke) tot 1981. De samenwerking begon toen Ad van Weert en Frans van den Boogaard ontdekten, dat ze samen op school hadden gezeten in Boxtel. Vanaf dat moment werd het een erg drukke en gezellige kroeg. "Op woensdagmiddag was het invalidenbiljarten en dan zat alles stampvol", legt Hanneke uit. Op zondagavond zat heel Sparta in het café en was het gezellig druk. Ad had een eigen visclub en voetbalvereniging. "Het was gewoon 'unne keigoeie mens'. Als er iemand problemen had zorgde Ad ervoor, dat hij hielp als dat mogelijk was", legt Hanneke uit. "Alles kon bij hen", vult Bep aan, "een wasmachine stuk? Ad zorgde, dat je weer kon wassen!" Mensen als Theo van den Elzen, die elke morgen mee hielp met poetsen of Archie van Melis waren heel bekende en markante figuren aan het Piet van Thielplein. Maar ook veel patiënten van Leefdael waren klant en stonden 's morgens al ooit om 11.00 uur aan de deur.

Uitnodiging
De reünie wordt gehouden op vrijdag 16 november van 20.00 tot 24.00 uur in Café/Bar Bij Ons aan het Piet van Thielplein. Iedereen die betrokken is geweest bij De Visser en graag aan de reünie wil deelnemen kan zich opgeven vóór 9 november bij Hanneke Vereijken via vereij1a@planet.nl. De kosten bedragen €21,50 voor de hele avond.

Paula en Ad van Weert