Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: dff516
Foto:
Algemeen

Presentatie: Aarle-Rixtel in geuren en kleuren

  Historie

Aarle-Rixtel - Vorig jaar rond deze tijd gaf Henk van Beek van de Aarlese heemkundekring een presentatie over Aarle-Rixtel, met als titel 'Aarle-Rixtel van bekeken'. Tijdens deze presentatie kwamen allerlei onderwerpen over de geschiedenis en het heden van Aarle-Rixtel aan de orde. De belangstelling hiervoor was groot. Dit laatste is voor Henk aanleiding geweest om een vervolg te geven aan deze eerste lezing.

Op dinsdag 5 februari geeft Henk in de Couwenbergh in Aarle-Rixtel weer een gevarieerde presentatie over allerlei Aarlese onderwerpen met 'Aarle-Rixtel in geuren en kleuren'. Aan de hand van (oude) foto's, archiefstukken etc. passeren o.a. talloze Aarlese verenigingen de revue zoals bijvoorbeeld ASV'33 de Eendracht, Cialfo, de jonge boerenstand, de verkennerij, enz. Maar ook bijvoorbeeld de brandweer en de verschillende scholen. Uiteraard komt ook het culturele leven volop aan bod, zoals bijvoorbeeld de harmonie, de Klokkengieters en de carnaval. Ook nu weer worden er oudere beelden vertoond van dorpsgezichten, waarbij vooral het monumentale erfgoed voor het voetlicht wordt gebracht. Hierbij bijvoorbeeld ook de historie van de Aarlese kerken, kloosters, kapellen, kastelen, slotjes, kanalen, enz. Uiteraard ontbreken ook deze keer niet talloze markante Aarlese mensen. Kortom, het wordt een boeiende 'Aarlese' avond. Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>