Logo mooilaarbeek.nl

Bevrijdingstentoonstelling Beek en Donk

  Historie

Beek en Donk - 75 jaar na de bevrijding presenteert Heemkundekring 'De Lange Vonder' in de Heemkamer een tentoonstelling over de oorlogsjaren in Beek en Donk.

"Er is in Beek en Donk maar weinig gebeurd", wordt wel eens verkondigd. Grote rampspoed bleef ons dorp gelukkig bespaard, maar het oorlogsgeweld tijdens de Duitse inval en bij de bevrijding, veroorzaakte ook hier veel leed en schade. Vooral het dorpsdeel Donk werd daarbij getroffen. De mobilisatie, inkwartiering van militairen, de Duitse bezetting, nieuwe regels, vrijheidsbeperking, schaarste aan alles, gebeurtenissen in de omgeving en de uiteindelijke bevrijding trokken diepe sporen in de samenleving en veranderden het rustige dorpsleven voorgoed.

In de tentoonstelling wordt een indruk gegeven van de toch wel roerige oorlogsjaren in Beek en Donk. De voorkeur is daarbij gegeven aan gebeurtenissen waarvan foto's of originele documenten beschikbaar zijn. Met dank aan de heer Peter Hendriks uit Mierlo zijn diverse voorwerpen uit die tijd in de vitrines te bezichtigen.

De tentoonstelling 'Oorlogsjaren Beek en Donk' is te bezoeken in De Heemkamer, Parklaan 5, Beek en Donk. Openingstijden: zondag 22 september, donderdag 26 september en zondag 29 september telkens van 14.00 tot 17.00 uur. Donderdag 26 september ook van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>