Afbeelding

Romantische roman over Beek en Donk 

Human Interest

Beek en Donk - 'Ik nam plaats op de barkruk en stond nog een beetje dromerig voor me uit te staren toen de barjongen voor me stond en me vragend aankeek. Ik keek op, recht in zijn donkerbruine ogen en het leek alsof de bliksem bij me insloeg, ik wist ineens geen woord meer uit te brengen. Hij had halflang zwart haar, strak naar achteren gekamd, en droeg een zwart shirt van het café en een blauwe strakke denimbroek.

Hij zag er goed uit, knap koppie, goeie billen en die ogen. Ik stamelde mijn bestelling, tot leedvermaak van de barjongen en kreeg uiteindelijk iets heel anders mee dan wat ik eigenlijk wilde hebben. Volslagen verward liep ik met de glazen weer terug naar ons tafeltje in de zaal. Sjouke keek me een beetje verbaasd aan, maar gelukkig kreeg ze geen tijd om iets te vragen omdat de dansleraar, een jonge blonde jongen met een klein ringetje in zijn linkeroor, ons meteen weer op de dansvloer riep voor het leren van een nieuwe dans.'

Het is een fragment uit het boek 'De kracht van het gevoel' van Mieke van de Vossenberg uit Sint-Oedenrode. Een romantisch drama wat zich afspeelt in het dorp Beek en Donk, wat alles bij elkaar brengt. Vriendschap, liefde, bedrog, verdriet en depressie. Alles komt voorbij in dit boek, wat gaat over twee vriendinnen die in het laatste jaar van hun studie zitten. Christel ziet haar relatie met Tim niet langer meer zitten als ze Mark tegenkomt, en Mariëlle heeft moeite met het verwerken van haar gevoelens na het verlies van haar moeder. Zal het de dames lukken om ondanks alles vrienden te blijven?

Mieke groeide op in Beek en Donk, en was al op zeer jonge leeftijd bezig met het verzinnen en opschrijven van verhaaltjes en gedichtjes. Haar eerste eigen dichtbundel 'Wandelen in de avondschemering' verscheen in 1998. Ze bracht het boek zelf uit door een eigen ontwerp op de computer en vele uren achter een tafel te zitten om het met veel geduld in te binden. Ze verkocht enkele tientallen exemplaren aan familie en kennissen. Het gedicht 'Tedere bloem' werd zelfs nog eerste in een gedichtenwedstrijd, uitgeschreven door de lever- en darmstichting. Ook werd ze uitgenodigd voor een interview bij Radio Kontakt. Zo rolde ze bij de omroep binnen. Jarenlang werkte ze als vrijwilliger voor de lokale omroep van Laarbeek waar ze een eigen programma kreeg. Later nam ze ook de camera in de hand en ging ze op pad voor fotoreportages van de evenementen in Laarbeek voor op de website en de tekst-tv van de omroep. Inmiddels woont ze in Sint-Oedenrode, met haar vriend en twee kinderen. Het schrijven heeft ze weer opgepakt, en met behulp van Noortje Rooijakkers heeft ze haar eerste document helemaal afgeschreven. Haar debuutroman 'De kracht van het gevoel' is sinds maart 2016 te verkrijgen bij Yanga.be, Dorpswinkel Boskant en Jumbo Sint-Oedenrode.