Afbeelding

Johan van Bakel grijpt net naast plek in 'Utopia'

Human Interest Algemeen

Aarle-Rixtel – Van edelsmid naar Utopiaan. Aarlenaar Johan van Bakel (35) zag dinsdagavond zijn 'Utopia-droom' in duigen vallen. Hij was één van de drie kandidaten voor deze populaire, langstlopende Nederlandse realityserie. Op een haar na wist hij niet genoeg stemmen te halen, waardoor hij zijn kist met spullen weer uit kon pakken. Dit werd woensdagmiddag om 12.00 uur voor het publiek bekend. 

Dinsdagavond laat werd je gebeld. Je bleek net een paar stemmen te weinig te hebben gehad. Van de drie kandidaten mochten er woensdagochtend twee naar Utopia vertrekken. De kans was groot dat je erbij zat, maar het mocht helaas niet zo zijn.

"Klopt. Het is erg jammer. Maar je weet dat dit kan gebeuren. De kans was groot (66,6%) dat ik wel Utopia in mocht. Ik was er helemaal klaar voor. Maar ik ben er wel nuchter over. Het heeft niet zo mogen zijn. Ik ga gewoon weer verder met mijn leven hier en er volle bak tegenaan!"

Bestaat er nog een kans dat je toch nog in het programma komt?

"Nee, in principe niet. Na een lange voorselectie ben ik bij de laatste drie terechtgekomen. Als je daarbij afvalt, kom je er definitief niet meer in. Het traject heeft me veel tijd en energie gekost. Maar ik zie het echt als een levensles. Ik ben een ervaring rijker."

Johan, even over jouw deelname aan deze serie. Veel mensen kennen jou in Aarle-Rixtel. Je bent onder andere actief met carnaval, de kindervakantieweek en natuurlijk Sinterklaas. Ook heb je je eigen zaak als edelsmid in de Klokkengieterij. Waarom Utopia?

"Ruim drie jaar geleden werd ik ernstig ziek. Ik ben toen lange tijd thuis geweest. Net op dat moment begon het programma Utopia. Dat ben ik gaan kijken en zodoende ben ik er min of meer verslaafd aan geraakt. Ik dacht er toen nog niet over na om hier zelf aan deel te nemen. Tot het moment dat ik weleens naar me toe geroepen kreeg: "Hé, Johan is dat niks voor jou?!"

En toen dacht jij: ja, ik schrijf me in?

"Dat klopt. Ik werd uitgenodigd voor een screening en enige tijd later gebeld om te vragen of ik nog steeds interesse had. Ik ben vrijgezel en toevallig net weer tijdelijk bij mijn ouders gaan wonen, omdat mijn huurwoning verkocht was. Wat kon ik verliezen?"

Lees morgen het hele interview met Johan in De MooiLaarbeekKrant!