Enkele leden van R.C.L. bij de finish. Vlnr: Jan van Asseldonk, Anneke Veldkamp, Maria van Asseldonk, Nettie Gramser, Tinny Manders en Henk Manders
Enkele leden van R.C.L. bij de finish. Vlnr: Jan van Asseldonk, Anneke Veldkamp, Maria van Asseldonk, Nettie Gramser, Tinny Manders en Henk Manders Foto: Runnersclub Lieshout

Succesvolle deelname Nijmeegse Vierdaagse voor Runnersclub

Human Interest Algemeen

Lieshout/Nijmegen - Ook dit jaar was er weer volop deelname aan de 101e editie van de Nijmeegse vierdaagse door leden van Runnersclub Lieshout (RCL). Wat is toch dat virus wat ertoe leidt om vier dagen af te zien?

Voor een aantal leden op de fiets naar Berg en Dal, om 's morgens in alle vroegte de berg af te gaan voor het lopen van al die kilometers, om dan met een ervaring rijker 's avonds de berg weer op te trappen naar Maaikenshof in Berg en Dal waar het verblijf gevestigd was. Zo vier dagen lang de uitdaging aangaan met de elementen voor het eerste of zoveelste kruisje of kroontje.

De onderlinge sfeer van saamhorigheid. Het uitwisselen van de opgedane ervaringen en contacten onderweg, bij een biertje of wijntje 's avonds. Het verzorgen van je eigen en elkaars blaren, het delen van de voetbadjes. Het verdragen van gerommel en gestommel van de vroege vertrekkers naar de start. Op tijd zijn om te poseren onderweg voor de fotograaf van de Laarbeekse krant. De vierdaagse een pure beleving van: pijn en genot, feest van verbinding tussen zwaaiende deelnemers en applaudisserende aanmoedigers onderweg. Blaren en spierpijn, de geur van zonnebrand en snacks. Enthousiast spelende orkesten en dj's .Aanbod van allerlei versnaperingen door het publiek. Sproeiers en slangen voor drinkwater en verkoeling onderweg. Verrassende ontmoetingen, juichende verbinding tussen deelnemers en publiek wat zijn climax vindt op de laatste dag. Met gladiolen de Via Gladiola op om met zijn allen te finishen en de begeerde beloning in ontvangst te nemen. Daarna een feestje op de wedren en de berg weer op om tot in de kleine uurtjes samen te proosten en terug te zien op weer een succesvolle editie van de Nijmeegse vierdaagse 2017 voor alle deelnemers van RCL .