Piet en Toos van de Kam
Piet en Toos van de Kam

Diamanten huwelijk voor Piet en Toos van de Kam

Human Interest

Lieshout – Afgelopen zondag was het precies 60 jaar geleden dat Piet en Toos van de Kam – van den Tillaar in het huwelijksbootje stapten. Het feest werd thuis met de familie uitbundig gevierd. Met een eigengemaakt lied door de kleinkinderen en een heerlijk 1,5 meter diner verzorgd door de kinderen. 

Galante Piet gaf lift
Toos en Piet ontmoetten elkaar op de kermis van Son in 1952. Toos was daar samen met een nichtje en de bedoeling was dat ze met de laatste bus naar huis gingen. Naar Rooi. De meiden stonden braaf te wachten, maar toen bleek dat die bus al lang weg was. Galant als Piet is, bood hij samen met een vriend de dames een lift aan. Toos zag dat eigenlijk helemaal niet zitten; achterop de fiets bij twee vreemde jongens die naar Lieshout moesten. Toch moet er tijdens dat ritje iets gebeurd zijn, want ze bleven elkaar ontmoeten. Op 7 juni 1960, na acht jaar verkering, trouwen de slagersdochter uit Rooi en de zoon van ‘mister’ van de Kam. Ze gaan wonen aan de Lankelaar in Lieshout. Binnen een jaar wordt zoon Arno geboren, en later volgen dochter Ingrid, zoon Peter en is het gezin compleet.

Digi-oma en sportieve Piet
Toos en Piet zijn altijd actief geweest. Toos runde het huishouden en Piet werkte buitenshuis. Een werkverdeling die paste bij de geest van die tijd. Daarnaast zette Toos zich in als vrijwilligster bij de bibliotheek en als peuterspeelzaaljuf. Zelfs peuter Guus Meeuwis leerde zingen van haar! Toen Piet met pensioen ging bij Philips, stopte Toos met haar vrijwilligerswerk. Het werd tijd om er met hun caravan op uit te trekken. Ze hebben genoten van vele reizen in Europa. Inmiddels viert het diamanten paar de vakantie dichter bij huis; in hun nieuwe tuinhuis of elders in Nederland. En ze blijven bij de tijd. Zo kreeg Toos op haar 80ste verjaardag een iPad en wordt ze ‘digi-oma’ genoemd. Overal waar ze komt wordt namelijk allereerst het wifisignaal gecontroleerd. Zo haalt ze de wereld naar binnen, surft over internet, speelt spelletjes, boekt vakanties, bestelt kleren en noem maar op. Ondertussen sjeest manlief Piet, sportief als altijd, op zijn fiets heel Laarbeek rond en coördineert hij het rolstoelwandelen van Franciscushof. En misschien is dat wel het geheim van een diamanten huwelijk. Want 60 jaar samenleven in goede harmonie gaat niet zomaar. Dat kan alleen als je elkaar in je waarde laat en vrijheid geeft. Bovendien genieten Toos en Piet samen erg van hun vier kleinkinderen: Lucas, Mathijs, Lieke en Sander met hun aanhang. Beretrots zijn ze op dit hele stel. En dat die kleinkinderen ook erg van opa en oma genieten, lieten ze zondag luidkeels horen in de tuin: “Zonder Toos, zonder Piet, waren wij hier nooit geweest.”

En zo is het maar net! DeMooiLaarbeekKrant feliciteert Piet en Toos van harte met hun jubileum.

Piet en Toos van de Kam stapten in 1960 in het huwelijksbootje
!