Afbeelding

Echtpaar Van Hoof 50 jaar getrouwd

Human Interest

Beek en Donk/Lieshout - Teun van Hoof (72) en Gerry van Erp (73) komen uit Helmond, al was dat in die dagen vloeken in de kerk. Teuns geboorteplaats is namelijk Stiphout en niet het vermaledijde Helmond (Sorry Gerry!). Helmond had in die dagen een niet al te beste naam. Ze trouwen in het kasteel in Helmond en in de Sint Josefkerk aan het einde van de Heistraat op 25 augustus 1971. Het paar krijgt twee zonen: Jiri en Jorrit. Ze gingen in Beek en Donk wonen en daarna in Lieshout aan De Lankelaar.

Zwembad De Wissen in Helmond is de plaats waar de twee elkaar ontmoeten. Teun gaat zwemmen met een vriend in het bad waar Gerry zweminstructrice is bij zwemvereniging De Helmondse Watervrienden. Na het lesgeven van Gerry komt ze nog even in het water en dan is het eerste contact tussen de twee het kopje onder duwen. Deze actie moet Teun echter bekopen met een waarschuwing van de toezichthouder, die later de broer van Gerry blijkt te zijn. De twee vinden elkaar en de bruiloft bij Café-zaal Van Dijk in Helmond is het begin van een nu al 50-jarig samenzijn. Een feest is er nog niet geweest, maar dit gaat er in betere tijden zeker nog komen.

KBO
Teun is werkzaam geweest als landmeetkundige bij het Kadaster. Na de opleiding in Den Haag was zijn standplaats tenslotte Eindhoven. Als bestuurder zat hij in de PvdA en de vakbond. Zijn sport was behalve judo ook volleybal in zowel Helmond als Lieshout. Politiek is hij nog steeds actief in de Adviescommissie Sociaal Domein in Laarbeek. Hij heeft nooit in de gemeenteraad gezeten en ook nooit de ambitie gehad. Ook is hij al bijna 25 jaar lid van gemengd koor Primavera.
Gerry werkte bij de belastingen en was daar kassier. Op het moment dat ze kinderen kreeg bleef ze thuis en besteedde de tijd aan het huishouden. Als ze wat meer ruimte krijgt, omdat de kinderen naar school gaan, wil ze toch weer iets van haar vroegere beroep oppakken en wordt telefoniste bij bakkerij De Duif in Helmond. Na haar pensionering wordt ze lid van de KBO. De ledenadministratie heeft geen geheimen meer voor haar. Belangrijk vindt ze alle activiteiten die door de Lieshoutse KBO worden georganiseerd. Een van de leukste is wel de jaarlijkse fietsdag, waaraan door velen wordt deelgenomen en die op een ontzettend mooie manier in elkaar wordt gezet. Tijdens de jaarlijkse buitenlandse reis leren ze de leden op een andere manier kennen. Vrijwilligerswerk staat bij beiden hoog in het vaandel.

“Ik zeg altijd maar, Zolang ik niets doe, kan ik nog alles”

Actie
Het echtpaar houdt van reizen. Daarbij zijn twee bestemmingen favoriet: Oostenrijk en het tweemaal bezochte Amerika. “Het natuurschoon van de Amerikaanse parken was indrukwekkend, evenals de grootte van de auto’s waarmee we rondreden”, lacht Teun. Teun is tevens onder de indruk van de tandem(paraglide)sprong, die hij Oostenrijk mocht maken: “Een geweldige ervaring”. Gerry vond het ook leuk, maar zij bleef op de grond en zag haar man een actie uitvoeren, die ze zelf niet durfde te ondernemen!

Natuurlijk komt het geheim van zo’n lang huwelijk ter sprake. Teun: “Ik zeg altijd maar, Zolang ik niets doe, kan ik nog alles”, daarmee aangevende, dat op het moment dat het echt nodig is er een beroep op hem kan worden gedaan. Gerry legt er de nadruk op dat het met elkaar in gesprek blijven erg belangrijk is.

De MooiLaarbeekKrant wenst Teun en Gerry nog veel gelukkige jaren samen toe.

!