Afbeelding
Foto: Marlou van den Heuvel

Mega kinderfeestje voor Jan ‘de Spekjesman’

Human Interest

Mariahout - Verjaardagen zijn altijd reden voor een feestje en de verjaardag van Jan Vervoort is daar geen uitzondering op. Maar een groot kinderfeestje op zijn 65e had hij toch niet aan zien komen. Jan Vervoort, beter bekend als Jan ‘de Spekjesman’, heeft met alle kinderen uit Mariahout een verrassingsfeestje gevierd. 

Het is geen geheim voor de kinderen in Mariahout dat er één adres is waar je altijd aan kunt bellen. Want als je dat doet, doet Jan ‘de Spekjesman’ open al wetend waar de kinderen stiekem op hopen. Nooit laat hij ze zijn oprit aflopen zonder een spekje in de hand. Voor Jan is dit een van de hoogtepunten van zijn dag. Hij is namelijk chronisch ziek waardoor hij moeizaam zijn huis uit komt. Daarom vonden de kinderen dat het tijd werd om iets terug te doen op zijn 65e verjaardag. Zonder dat Jan er ook maar iets van af wist heeft heel Mariahout voor Jan Vervoort een kinderfeestje georganiseerd. 

Uitpakken maar 
Op 15 oktober was iedereen welkom om Jan ‘de Spekjesman’ toe te zingen. Maar dat mocht hij zelf natuurlijk nog niet weten. Dus om dit te voorkomen dat hij het geheim voortijdig ontdekte mochten de gordijnen van Jans huis nog niet open en werd de straat afgezet met twee groten bussen met daartussen een slinger van spekjes. Stilletjes slopen kinderen na schooltijd richting het huis van de jarige om hem te verrassen. Jan wist natuurlijk van niets. Toen hij vol verbazing de voordeur uitkwam begonnen de kinderen met volle borst ‘Lang zal hij leven’ te zingen, gevolgd door een nummer dat ze zelf voor Jan geschreven hadden. Na meerdere felicitaties, knuffels en spekjes werd Jan ook nog verrast met cadeaus. Hij kreeg een torenhoge taart gemaakt van spekjes, verscheidene zelf gemaakte kunstwerkjes en een vriendenboekje die de buurtkinderen zelf gemaakt hadden.

En feesten…
“Och, och wat mooi!” is het eerste wat Jan weet uit te brengen. Daarna reed hij met zijn rolstoel tussen de kinderen door om er zeker van te zijn dat iedereen een zakje chips, cake of spekjes had. Was dit niet het geval, dan mochten kinderen mee snoepen van zijn net gekregen spekjestaart. “Ja, echt een hele leuke verrassing”, weet Jan tussen de drukte door te vertellen. “Ik vind sowieso alles met kinderen super leuk.” De muziek van misschien wel het grootste kinderfeest van heel Mariahout was nog lang te horen in de buurt. En Jan? Hij zal het nu alleen maar drukker krijgen met het inkopen van spekjes.


Afbeelding
Afbeelding