Denzel Hajema
Denzel Hajema Foto: Are You The One

Beek en Donkse Denzel Hajema in MTV-programma ‘Are You The One’

Human Interest

Beek en Donk - In het datingprogramma ‘Are You The One’ van MTV zijn 10 single mannen en 10 single vrouwen door experts gematcht met elkaar op basis van verschillende tests die ze hebben moeten doen. Ze komen samen in een luxe villa op een zonovergoten eiland en moeten erachter komen wie hun perfecte match is. Als alle 10 de matches goed zijn winnen ze een gezamenlijke pot van € 200.000. De Beek en Donkse Denzel Hajema (22) is een van de kandidaten.

“Het programma heb ik ervaren als een van de meest bijzondere avonturen ooit”, zo vertelt Denzel. “Het was een achtbaan van emoties, maar ik heb erg veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik had het dan ook voor geen goud willen missen.” Het programma kent een vaste structuur en kun je eigenlijk onderverdelen in twee verschillende dagen die steeds herhaald worden. “Één dag deed je een spelletje om te strijden voor een date, de tweede dag was dan de daadwerkelijk date, de truth booth (een manier om erachter te komen of je de perfecte match gevonden hebt) en de ceremonie. Daarnaast werd er iedere avond wel gefeest en leerden we elkaar steeds beter kennen.”

Om een ‘perfecte match’ te kunnen vinden, hebben de kandidaten stuk voor stuk allerlei testen moeten doen. “Dat waren psychologische testen, computertesten, castings, vragenlijsten en ga zo maar door. Op basis van de antwoorden werd gezocht naar een perfecte match. Vervolgens was het aan ons de zaak om uit te zoeken welke perfecte match bij welke kandidaat hoorde. De wetenschap heeft goed z’n best gedaan.”

Maar hoe komt een jongen uit Beek en Donk nu bij een programma terecht dat op landelijke televisie uitgezonden wordt? “Het was het favoriete programma van mijn zus”, gaat Denzel verder. “Mijn zus en vrienden zeiden altijd al dat ik met zo’n programma mee moest gaan doen omdat ik daar volgens hun echt een type voor was. Mijn zus bleef maar zeuren en toen heb ik me uiteindelijk opgegeven. Ik heb toen tegen mijn zus gezegd dat ik mee zou doen als ik uit werd gekozen, en dat ze moest stoppen met zeuren als ik het niet werd.”

Uiteindelijk werd Denzel uitgekozen en stroomde hij later in het programma in. Aangezien één kandidaat met het programma moest stoppen wegens persoonlijke redenen, mocht Denzel zijn opwachting maken. Op basis van alle gegevens uit de testen had hij namelijk dezelfde ‘perfecte match’ als de kandidaat die naar huis is gegaan. Daardoor is Denzel nu wekelijks te zien en dat is ook de kijkers van het programma niet onopgemerkt gebleven. “Ik krijg veel positieve reacties en mijn social media is wel ontploft ja, haha. Maar ik voel me niet bekend en ben nog steeds gewoon dezelfde Denzel. Er verandert niks aan mij nu ik een keer op tv gekomen ben hoor.”

Of Denzel de perfecte match gevonden heeft blijft nog even een vraagteken. Daarover mag hij namelijk niets zeggen totdat het programma afgelopen is. Are You The One is iedere vrijdag te zien op Videoland of iedere zondag op MTV.