Piet en Riek van Hoof 60 jaar getrouwd.
Piet en Riek van Hoof 60 jaar getrouwd. Foto: Joost Duppen

Diamanten paar Piet en Riek van Hoof-Verhagen; Goed leven in het Achterbosch

Human Interest

Lieshout – Op 15 mei 1962 gaven Piet en Riek elkaar het ja-woord en vertrokken naar de boerderij van Piet zijn ouders op het Achterbosch. Ze zijn dankbaar dat ze na zestig jaar daar nog steeds wonen en kunnen genieten van hun vijf zonen, dochter en zeventien kleinkinderen.

Wonen in en met de natuur. Piet en Riek zijn niet anders gewend. Daarom moeten de alpaca’s zeker op de foto. Wortels en rammelen met brokjes; de prachtige dieren zijn moeilijk te verleiden. Eenmaal binnen vallen prijzen van prachtige Friese paarden op. Net als bij de alpaca’s heeft Piet kijk op dieren en een beetje geluk. Zijn merries kregen vaak weer merries. De alpaca’s die hij nou heeft krijgen ook weer jongen. Maar het is allemaal hobby. Toen Piet en Riek trouwden, begonnen ze eerst met koeien. “We molken nog met de hand”, vertelt het paar. “Het was een mooie en drukke tijd, waarin ook nog onze zes kinderen geboren werden. Riek had twee wasmachines en die draaiden altijd.” Het ondernemende echtpaar bleef in de agrarische sector werken. Ze hadden ook mestkalveren en teelden asperges. Naast aanbieden op de veiling verkocht Riek asperges aan huis. Het was gezellig om met mensen te buurten. Ook van jeugd die asperges kwam steken werd genoten. “Vrienden van de kinderen hielpen ons in de drukke tijd”, vertelt het paar. “Erg gezellig, al wisten we soms niet welke dag het was: Hemelvaart, Moederdag? Elke dag was hetzelfde.”

Van feest kwamen feesten
De Lieshoutse Piet en Breugelse Riek ontmoetten elkaar tijdens het feest rondom de opening van de Sonseweg. Eerst woonden ze op de boerderij van Piets ouders, maar in 1973 werd een nieuw huis gebouwd. In maart 1995 betrokken ze een bungalow in de buurt. Geen boven meer, maar toch in de omgeving waar ze zo graag wonen. Een goede keuze zeggen ze zelf. Drie jaar geleden moest Piet tot zijn spijt stoppen met het fokken van paarden, maar alpaca’s krijgen ook kleintjes. Dat was in de coronaperiode wel schrikken. Naast zorgen om Piet en Riek die door corona erg ziek waren, moest er ook nog een jong geboren worden. Wonder boven wonder kwam het kleintje zonder complicaties ter wereld en nog een groter wonder mag het zijn dat Piet en Riek na een spannende tijd toch weer thuis in hun eigen bungalow konden gaan wonen. Het paar is blij dat ze met hun gezin, vrienden en alle neven en nichten het diamanten feest mogen vieren en kijken er erg naar uit. Dankbaar en blij met hun mooie gezin waarin iedereen gezond is.

Afbeelding
Piet en Riek van Hoof 60 jaar getrouwd.
!