Afbeelding
Foto:

Met 8 fietsen, 1 camper, 2 honden en 10 mensen op weg naar Santiago

Human Interest

Beek en Donk/Boerdonk - Met de fiets op weg naar Santiago. Acht van de tien personen fietsen, waarvan er twee afkomstig zijn uit Beek en Donk en zes uit Boerdonk. En degene die met hen meegaan zijn twee Beek en Donkenaren. Zij rijden de camper en zorgen dat de fietsers niets te kort komen.

Ze rijden met hun twee honden de camper van camping naar camping, zorgen dat alle spullen van de fietsers daar komen en dat er boodschappen worden gedaan. De fietsers krijgen lekker en goed te eten, want dat hebben ze nodig. En als je denkt dat ze alleen maar pasta’s te eten krijgen dan heb je het mis, want vorige week hebben ze nog wortelenstamp gegeten en de 25 kg aardappelen die ze meenamen zijn al bijna op!

De fietsers leggen elke dag ongeveer 100 km af en dat is best wel pittig. Het is een mooi gezelschap in de leeftijd van 54 t/m 70 jaar.  Als ze dan op de camping komen is het eerst een koud pilsje drinken, daarna laden ze de spullen mee uit de camper en moeten ze hun eigen villa (lees tentje) opzetten. Heel deze reis kan gevolgd worden via Polarstep, dan kun je ook zien wat ze allemaal meemaken. Het is ook een heel avontuur om van Boerdonk naar Santiago te fietsen en met die enorme camper te reizen. Er zijn 25 routes en in totaal is het ongeveer 2500 km. Ze zijn inmiddels nog maar 400 km verwijderd van Santiago en ze hebben al heel wat gezien en meegemaakt. Als je de Pyreneeën voorbij bent, dan kan pas echt gezegd worden dat je de camino aan t fietsen bent. Dan zie je ook overal de bordjes met de Jacobsschelp en heel veel pelgrims en dan weet je dat je op de juiste route zit. 

Wil je ze ook volgen? Stuur Carolijn Bouw via messenger een berichtje of gewoon op Polarstep. Voor nu “Buenas tardes vanuit t zonnige Spanje van ons allemaal!”