Ingrid en Frans Bakermans.
Ingrid en Frans Bakermans.
VIDEO

Op vakantie in Laarbeek

Human Interest Foto/Video Video's

Wie denkt dat er in Laarbeek geen mogelijkheden zijn om vakantie te vieren, heeft het mis. Er zijn wel degelijk een aantal mogelijkheden waar vakantiegangers zich kunnen ontspannen. DeMooiLaarbeekKrant maakte een rondje langs een aantal campings.

Tekst gaat verder onder de video


Camping Rust en Ruimte (Mariahout) 
Philip Raaijmakers (66) uit Helmond (Noord-Brabant)
“Mijn vrouw en ik hebben letterlijk voor de camping gekozen vanwege de rust en de ruimte. Daarnaast ligt ons verblijf dicht in de buurt bij onze woonplaats Helmond. De omgeving spreekt ons zeer aan: het is heerlijk rustig en dat is wat we zoeken. Af en toe fietsen mijn vrouw en ik een stukje, bijvoorbeeld naar Sint-Oedenrode en Lieshout om boodschappen te doen. De overige activiteiten zijn wandelen en lekker op de camping zitten.”

Tom Lenders (33) uit Maaseik (België)
“Een weekendje rust pakken samen met mijn vriendin. Online heb ik gezocht naar leuke campings in de buurt en een centrale plek waar ik met haar naartoe kon. Deze camping leek me de beste plek, vooral vanwege de vele bossen en natuur. Dat roept een gevoel op van rustigheid. Het lijkt net of ik zo weer terug ga naar de oorsprong van de mensheid.”

Camperplaats Croy (Aarle-Rixtel)
Roel (69) en Angeli (70) Boezerooij uit Voorthuizen (Gelderland)
“Wij maken een rondje Brabant en deze plaats ligt precies op onze route. Die ronde houdt in dat mijn vrouw en ik twee of drie dagen op een camping staan en dan weer verdergaan naar de volgende. Om eerlijk te zijn hebben we in deze omgeving nog niet veel gezien, maar we kunnen zeker zeggen dat Brabant schitterend is. Als we gaan fietsen, weten we vast meer over hoe het hier eruitziet.”

Ingrid (62) en Frans (60) Bakermans uit Nuenen (Noord-Brabant)
“Wij wonen eigenlijk in een camper momenteel, aangezien ons huis nog niet klaar is. De plek is bewust gekozen, omdat we dan dicht in de buurt zijn van onze kleinkinderen. Het is een goedverzorgde plaats, alles wat we nodig hebben, zoals genoeg water, mooie ruime plekken, goede Wi-Fi, een prachtige omgeving, is er. We willen nog even om deze camping blijven, om vervolgens naar andere plekken te gaan en om uiteindelijk weer terug te keren op Croy.”

Aldörrum (Aarle-Rixtel) 
Mirjam (63) en Otto (66) Lieftinck uit Vianen (Utrecht)
“De camping is bekend bij ons, want we zijn hier al een aantal keer geweest. Het is nu de zesde keer dat we hier zijn. We zijn hier overigens voor een kort verblijf van een paar dagen en dan trekken we weer verder. De gemoedelijkheid, omgeving en rust spreken ons zeer aan, vooral tijdens het fietsen, want dat doen we eigenlijk als enige wanneer we Aldörrum verlaten.”

Saskia (64) en René (66) Pankow uit Volendam (Noord-Holland)
“Onze zoon is dit voorjaar verhuisd naar Beek en Donk en we wilden daarom in de buurt zijn. Het is niet de eerste keer dat we hier zijn, want in mei van dit jaar kwamen we hier eveneens. Het is een rustige plek, maar we moeten de boel hier nog wel verkennen. Als we niet op de camping zijn helpen we onze zoon met de verbouwing van zijn huis. Het is kort gezegd werken en genieten deze vakantie.”

Eco-touristfarm De Biezen (Aarle-Rixtel) 
Ed (73) en Tineke (63) Krens uit Benthuizen (Zuid-Holland)
“We komen hier al vijf jaar en we kamperen zowel in de zomer als in de winter. De rust is de belangrijkste reden om naar De Biezen te gaan. We komen echt in een hele andere wereld als we op deze camping zijn. Het voelt net als thuiskomen. Dat gevoel komt door de terreinindeling, de aanwezige kunst en alle (fruit)bomen om ons heen. De Biezen heeft echt een charme. Het is alleen jammer dat er nu geen koeien rondlopen, want dat vonden we voorheen leuk.”

Kleis en Lucy Groen (beiden 72) uit Abbega (Friesland)
“Onze vakantie zit er zo goed als op na vele dagen hier te hebben gestaan. We hebben het prima naar onze zin gehad, alleen was het heel warm. Toch hebben we wel genoeg dingen kunnen doen zoals een heleboel gefietst, gewandeld, gelezen en geluierd. Het is een bijzondere camping, wat met name komt door de verschillende boomsoorten die er zijn.”

Passantenhaven (Aarle-Rixtel) 
Jos (81) en Willy (75) van Liebergen uit Heesch (Noord-Brabant)
“We zijn in deze haven, omdat we verschillende familieleden in onder meer Gemert en Helmond willen bezoeken. Die bezoekjes brengen wij niet per boot, maar met de fiets. Hoe lang we hier precies willen blijven, weten we nog niet precies. Het ligt eraan wat het weer doet. Onze zoon werkt in Someren en komt af en toe langs, aangezien we dichter op zijn route liggen. We vinden het enorm leuk als hij ons op de boot opzoekt.”

Bert van den Meijdenberg (63) uit Waalwijk (Noord-Brabant)
“Mijn vrouw en ik zijn op doortocht vanuit Waalwijk, door het Wilhelminakanaal, naar Weert. Aarle-Rixtel is een leuk plaatsje om als tussenstop te gebruiken, omdat het een oude boerendorpje is met kraakhelder water. Dat geeft een relaxed gevoel. Ons doel is uiteindelijk om naar Zuid-Limburg te varen, met Maastricht als eindbestemming. We doen ongeveer vijf weken over de totale reis. Met een boot heb je best veel mogelijkheden om het rustig aan te doen.”

Philip Raaijmakers.
Roel en Angeli Boezerooij.
Saskia en René Pankow.
Mirjam en Otto Lieftinck.
Tom Lenders.
Ed en Tineke Krens.
Jos en Willy van Liebergen.
Bert van den Meijdenberg.
Kleis en Lucy Groen.