Dorien van Hoof
Dorien van Hoof

Dorien van Hoof wint de Coiffure Award Young Talent

Human Interest

Lieshout - Dorien van Hoof uit Lieshout is haarstylist en werkzaam bij de Haarkazerne in Nuenen. Ze heeft afgelopen week de prestigieuze Coiffure Award gewonnen in de Categorie Young Talent!

Deze Award, ook wel bekend als de Oscars van de kapperswereld, erkennen de passie, creativiteit en technische vaardigheden van de meest talentvolle kappers in Nederland. De categorie Young talent is voor kappers onder de 21 jaar. Dorien is geprezen voor haar frisse visie en veelbelovende talent in de kapperswereld. Het jury rapport luidde ‘een explosie van kleur, in balans met het totaalbeeld, goede variatie in techniek en structuur , spannend en supercool, gewoon een hele goede collectie voor young talent’. Bij de jurering wordt gekeken naar het totaalconcept waarbij fotografie, styling, visagie en haar elkaar moeten versterken. “Je moet echt uit je comfortzone komen en op een andere manier naar haar gaan kijken”, aldus de stralende Dorien.

De presentatie was dit jaar in handen van niemand minder dan Beau van Erven-Dorens. Tijdens de gala-avond in Hilversum heeft hij twaalf awards uit mogen reiken waarvan er nu twee in Nuenen staan. Ook Dagmar Goede, eigenaar en haarstyliste van Haarkazerne Nuenen, heeft een prestigieuze coiffure Award gewonnen in de categorie Schwarzkopf Haircolor Technician of het Year. “Deze overwinningen bevestigen onze toewijding aan ons vak en de unieke talenten die we in huis hebben”, zegt de trotse Dagmar. “Ik ben ontzettend trots op Dorien en haar erkenning als jong talent. Het is de kers op de taart voor de vele uren die zij in haar vaktechnische ontwikkeling stopt. Met deze erkenning op zak kan Dorien haar creativiteit en passie voor haar vak verder ontwikkelen.”