Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Tijn viert zijn niertransplantatie; inzameling voor Stichting Kidnie

Human Interest

Mariahout - Tien jaar geleden kreeg Tijn van Heeswijk een donornier van zijn vader Art. Zijn leven is hierdoor enorm verbeterd. Om zijn transplantatie te vieren startte hij samen met zijn familie en vrienden een actie om geld in te zamelen voor Stichting Kidnie.

“Kijk, dit filmpje van Klokhuis gaat over niertransplantatie”, zegt Tijn, “en dit is de website www.kidnie.nl/help-mee/kom-in-actie waar mijn moeder Lieke onze actie heeft aangemeld.” Nu staat de teller op nul euro, maar de bedoeling is dat er komende periode tenminste 200 euro opgehaald wordt. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek. Nu blijven nierpatiënten hun hele leven ziek, maar de hoop is dat in 2030 uiteindelijk 25% geneest. Verder wordt er onderzocht of donornieren, die nu typisch 20 jaar meegaan, uiteindelijk levenslang kunnen functioneren.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het vanavond vanaf 17.00 uur in de digitale editie of donderdag 16 mei in de fysieke versie van DeMooiLaarbeekKrant. Heb jij je nog niet aangemeld voor de digitale editie? Dat kan hier! Zo krijg je iedere woensdag de krant om 17.00 uur al in je mailbox.