Afbeelding

Nieuw initiatief voor meiden met autisme in Laarbeek

Kinderen & Tieners

Laarbeek – Ben of ken jij een meisje met autisme tussen de 12 en 17 jaar? En vind je het leuk om samen met andere meiden dingen te beleven die speciaal voor meiden met autisme georganiseerd worden? Dan is het 'meiden-event' dat in Lieshout op 7 maart van start gaat iets voor jou. 

Lekker ongedwongen
In een ongedwongen sfeer typische meidendingen doen is niet voor alle meiden vanzelfsprekend. Daarom besloten Hilde ten Thije en Esther Smeets, beiden moeder van een dochter met autisme, hierin iets te doen. "Zodat onze dochters in aanraking komen met leeftijdsgenoten en samen leuke dingen doen. Op die manier maak je immers ook gemakkelijker contact. En dat gunnen wij onze dochters én ook andere meiden met autisme van harte."

Van bakken tot actief naar buiten
"Inmiddels staan er 5 leuke workshops gepland vanaf zaterdag 7 maart. Van bakken, schilderen, beauty, tot buiten actief bezig zijn en dit allemaal met hulp van vrijwilligers. Mijn plan is om dit initiatief klein te beginnen, met maximaal zes meiden. En als er behoefte aan is, wil ik kijken of we met een netwerk van ouders meer groepen kunnen organiseren", vertelt Hilde gedreven. 

Hobby's ontwikkelen
"Mensen met autisme leren vaak door te ervaren en die ervaringen willen we hen graag bieden. Als je leuke dingen meemaakt, heb je iets te vertellen. Het vergroot je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Ik hoop meiden hiermee te inspireren voor hobby's, vrije tijd, stage en misschien zelfs een baan. Jonge mensen met autisme hebben veel talenten en een frisse kijk op het leven. Met dit initiatief hopen we ook een brug te slaan naar scholen en werkgevers."

Zelf meedoen of workshop geven? 
"Meiden die interesse hebben, vragen we om minimaal met drie activiteiten mee te doen. Zodat de meiden elkaar leren kennen en een band opbouwen", besluit Hilde. Wil je meer weten of je inschrijven? Kijk dan op de site: www.wijzermetjebeperking.nl/meidenevent. Ook mensen die een workshop willen geven over hun hobby of werk worden van harte uitgenodigd om zich te melden. Ook dat kan via bovengenoemde site.