Afbeelding

De eerste stappen van muziek maken

Kinderen & Tieners

Beek en Donk - Dat een muziekinstrument bespelen goed is voor de ontwikkeling van een kind, is inmiddels algemeen bekend. Maar net zo belangrijk: het is ontzettend leuk om te doen en verbindt kinderen, jeugd en volwassenen! Op dit moment biedt de Stichting Muziekopleiding Oefening & Uitspanning (SMO) twee geweldige mogelijkheden voor kinderen vanaf groep vier om hun eerste stappen te zetten in het spelen van een instrument.

Blokfluitgroep
Eind september starten de wekelijkse lessen van de blokfluitgroep. De lessen worden verzorgd door saxofoniste Fenne de Jong. In de blokfluitgroep zetten kinderen vanaf groep 4 hun eerste stappen in de wondere wereld van muziek maken. De kinderen leren op een speelse manier noten lezen én blazen. Al snel spelen ze hun eerste liedjes en geven ze, als corona het toelaat, hun eerste concertje voor publiek. Aan het einde van het schooljaar ontvangen de kinderen ook een heus certificaat. De blokfluitgroep vormt een goede basis voor het spelen van een instrument. En zeg nou zelf, wat is er nou mooier dan het samen muziek maken? De blokfluitles vindt elke vrijdag van 19.00 tot 19.30 uur plaats in muziekcentrum Het Anker.

De Muziektuin, een algemene muzikale vorming cursus
De Muziektuin is een opleidingscursus. Het is een muzikale ontdekkingsreis waarin kinderen vanaf groep 4 ontdekken wat muziek met je doet. Doel is om kinderen spelenderwijs en op een actieve manier van alles te leren over muziek, door te zingen en te bewegen, te luisteren en kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. De kinderen leren van alles over maat en ritme door onder andere hun eigen rap te maken en mee te spelen met hun favoriete pophit. De lessen worden verzorgd door docent Hetty Boeijen, een enthousiaste en professionele docent muziek met zeer veel ervaring in het geven van muzieklessen op basisscholen. Bij voldoende belangstelling start de cursus in oktober.

Ben je geïnteresseerd in de blokfluitgroep of De Muziektuin cursus? Neem voor meer informatie of voor het aanmelden contact op met SMO via het e-mailadres opleiding@oenu.nl.