Afbeelding

Koningsspelen op daltonbasisschool ‘t Otterke

Kinderen & Tieners

Beek en Donk - Als feestelijke afsluiting van de week waarin Koningsdag centraal stond en om de periode voor de meivakantie op een mooie manier af te ronden, waren er op 30 april voor de kinderen van basisschool 't Otterke in Beek en Donk de traditionele Koningsspelen. Hoewel een gezamenlijke viering met gemengde groepen dit jaar niet mogelijk was, hebben alle kinderen met hun eigen groep volop genoten van een dag vol sportieve activiteiten, opdrachten en spelletjes.

Voor de kinderen van groep 1 tot en met 4 waren er tal van traditionele koningsdagspelletjes zoals fietsen versieren, koekhappen en touwtrekken terwijl de kinderen van groep 5 tot en met 8 zich konden vermaken met een muziekbingo, een kraak- de- code opdracht en spelletjes in de klas. Alle kinderen mochten zich bovendien uitleven op een prachtige stormbaan die op de grote speelplaats was geïnstalleerd.

Erg fijn is het dat de mensen van Laarbeek Actief een rol van betekenis speelden door op het veld achter de gymzaal een groot aantal bewegingsactiviteiten te organiseren voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 waarbij samenwerking een must was.

Afbeelding