Archieffoto: MooiLaarbeekTeenz op pad met jeugdagent Niels
Archieffoto: MooiLaarbeekTeenz op pad met jeugdagent Niels Foto:

MooiLaarbeekTeenz zoekt nieuwe tieners!

Kinderen & Tieners

Laarbeek - U heeft vast wel eens een artikel van ze gelezen in DeMooiLaarbeekKrant of de MooiLaarbeekTeenz aan het werk gezien in Laarbeek. In 2016 werd de tienerredactie opgestart door de krant. Deze club enthousiaste tieners zijn inmiddels ook allemaal wat jaartjes ouder geworden, waardoor wij op zoek zijn naar nieuwe Teenz vanaf 13 jaar die staan te trappelen om teksten te schrijven, foto’s te maken en video’s te monteren voor de on- en offline media van DeMooiLaarbeekKrant! Onder de bezielde leiding van docent én redacteur Marie-Christine van Lieshout, slaan ze hun vleugels uit in medialand. Enkele huidige Teens geven hieronder aan wat de tienerredactie zo leuk maakt en wat ze al allemaal geleerd hebben.

Amé Groenen
“Hoi! Ik ben Amé, inmiddels 17 jaar oud, maar ik was 14 toen ik me drie jaar geleden aansloot bij het gezellig MooiLaarbeekTeenz-team. Ik woon in Aarle-Rixtel en studeer Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ik heb altijd al een grote interesse gehad in journalistiek en door mijn werk als Teen heb ik al vele leuke en vooral interessante ervaringen mogen opdoen! Ik kan dan ook met zekerheid zeggen dat dit mijn passie voor journalistiek heeft aangewakkerd.”

Bram Janssen
“Hey, ik ben Bram Janssen (17) uit Lieshout. Ik zit nu op 5 gymnasium op het Carolus Borromeus College in Helmond. Ik ben bij de MooiLaarbeekKrant begonnen toen ik 13 was, omdat ik op school altijd wel goede verslagen kon schrijven en dacht dat het leuk was om dit te doen als bijbaan. Toen ik eenmaal had gevlogd was ik het schrijven snel vergeten. Nu vlog ik namelijk veel liever. Ik heb al heel veel leuke dingen gevolgd met mijn leuke collega’s.”

Marlou van den Heuvel
“Hallo! Jullie kennen me vermoed ik ondertussen wel, mijn naam is Marlou van den Heuvel. Ik kom uit het prachtige Mariahout en zit momenteel in vwo6. Ook zit ik al bijna drie jaar bij de MooiLaarbeekTeenz en heb het nog altijd super naar mijn zin. Over een half jaar ga ik op kamers en zal ik een hele andere kant op gaan, maar stoppen met schrijven zal ik nooit en de kans is groot dat er altijd nog filmpjes van mij zullen verschijnen. Actief zijn voor de krant is gewoon echt een feestje; nieuwe mensen ontmoeten, vlogs maken en lekker naar de kermis!”

Roy van de Tillaart
“Hallo allemaal! Ik ben Roy, de laatste die zich aansloot bij de Teenz, maar inmiddels ook alweer twee jaar aan het schrijven en filmen. Ik vind het echt super leuk om voor DeMooiLaarbeekKrant verslagen te maken. Dat komt vooral omdat je altijd bezig bent met iets leuks. Ook ga ik vaak naar evenementen waarvan ik niet wist dat ze bestonden en er anders dus ook nooit heen zou gaan. Vaak zijn juist die evenementen het leukst om een verslag van te maken. Ik heb nooit interesse gehad om teksten te schrijven op school, maar dit is heel wat anders, omdat ik hier bij de krant over leuke evenementen kan schrijven.”

Lijkt het jou nu ook leuk om voor de MooiLaarbeekTeenz te schrijven en/of video’s te maken? Meld je dan vlug aan via redactie@mooilaarbeek.nl en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

De Teenz in actie bij Wish Outdoor.