Vos gaat een stukje rijden.
Vos gaat een stukje rijden.

Nationale Voorleesdagen 2022

Kinderen & Tieners

Laarbeek - De gezelligste week van het jaar gaat bijna van start. Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze dagen bruist de bibliotheek van activiteiten voor peuters en kleuters. 

De bibliotheek trapt dit jaar de Voorleesdagen af met een digitaal voorleesontbijt, op woensdag 26 januari van 10.00 tot 10.45 uur. Angelique en Wiebe Wasbeer hebben een heerlijk ontbijt en lezen voor uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’, een vrolijk verhaal voor kleine coureurs. Na het verhaaltje zingen ze liedjes en doen ze een spel. Met hun eigen boterhammetje of bordje pap kunnen peuters en kleuters thuis aanschuiven aan dit voorleesontbijt, via Zoom via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Prentenboek Top 10 spel
Kinderen van 2 tot en met 6 jaar kunnen meedoen aan het ‘Prentenboek Top 10 spel’ in de bibliotheken Beek en Donk, Boekel en Gemert tijdens de bemande uren van 26 januari tot en met 5 februari. Kinderen speuren door de bibliotheek, neuzen in de leukste boeken en lachen om de gekste verhalen. Als ze alle antwoorden hebben gevonden, krijgen ze een leuke attentie.

Knutselactiviteit
In alle vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden staat op het raam Vos met zijn mooie rode auto. Vos rijdt door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! Door plassen, spitter-spatter-spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever... En allemaal kinderen uit Laarbeek, Boekel en Gemert-Bakel.

Bibliotheek De Lage Beemden vraagt kinderen van 2 tot en met 6 jaar om zichzelf op papier te tekenen of knutselen. Het is leuk om daarbij een eigen foto te gebruiken voor het hoofd. De knutselwerkjes kunnen worden ingeleverd in de bibliotheek tot en met zaterdag 5 februari tijdens de bemande uren. Alle geknutselde kinderen worden achter op de staart van Vos geplakt. Zo rijden er, zonder dat Vos het in de gaten heeft, allemaal kinderen met hem mee. Op 7 februari kiest Wiebe Wasbeer één werkje uit, dat beloond wordt met het prachtige prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’.