Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse
FOTO’S + VIDEO

Speeltuin ‘De Kleine Waterpoort’ officieel geopend

Kinderen & Tieners

Beek en Donk – Afgelopen zondag werd op de Beekse Akkers een nieuwe speeltuin in gebruik genomen. In het bijzijn van burgemeester Frank van der Meijden, jeugdburgemeester Kiki Kemps en wethouder Monika Slaets werd de officiële opening verricht.

Honderden zeepbellen stegen op tegen een helblauwe lucht en al stond er een fris windje, in de zon is het heerlijk vertoeven op het Isidorusplein. Het groene veld heeft de afgelopen tijd een metamorfose ondergaan. Vandaag wordt dit door jong en oud gevierd. Terwijl de champagne klaar staat en de kinderen alle speelgelegenheden al uitproberen, neemt voorzitster Marlies Jacobs van buurtvereniging ‘De Beekse Akkers’ de microfoon ter hand. “Het plein was bij het starten van de wijk al een speelplek”, vertelt Marlies. “Tijdens de coronaperiode wilde de buurtvereniging toch wat actie. Daarom werd de kinderen gevraagd na te denken over een speeltuin en zeker ook een naam daarvoor.” Op de oproep werd gereageerd. Uiteindelijk bedacht Mees de naam ‘De Kleine Waterpoort’ en die naam werd ingeleverd met een mooie tekening. Middels inspraak van buurtbewoners van ‘Beekse Akkers’ en ‘Beekerheide’ werden allemaal ideeën voor een speeltuin geïnventariseerd. Een plek die geschikt is voor jong en oud en waar je lekker kan ravotten, waar genoeg schaduw is en waar de huidige goaltjes mogen blijven staan.

Officiële opening
Een opening met twee burgemeesters is natuurlijk heel bijzonder. Burgemeester van der Meijden geeft toe dat hij afgelopen week wel een klein stressmomentje heeft gehad. Door de harde wind was een net geplante boom omgewaaid. Gelukkig is dit probleem nu verholpen. Vele vrijwilligers hebben de afgelopen tijd gewerkt om het er vandaag bij de opening picobello uit te laten zien. Jeugdburgemeester Kiki is ook zeer tevreden met het resultaat en geeft aan dat zij hier zelfs wel af en toe wil gaan spelen. Met het blazen van bellen verrichten alle aanwezigen de opening, waarna er met ‘champagne’ op de nieuwe speeltuin getoast wordt. Veel kinderen krijgen de opening niet mee. Die zijn alle mooie nieuwe toestellen al aan het uitproberen. Vandaag staat er speciaal voor de opening een popcornwagen en kunnen kinderen die dat willen geschminkt worden. De ballonclown draait overuren en uit het hoge klimbouwwerk voor de oudere kinderen klinken enthousiaste kreten. Terwijl ouders op de buurtbank hun champagneglas leegdrinken. wordt bij de goaltjes al druk met ballen geschoten. Op naar een mooie zomer waarin jong en oud elkaar op deze mooie plek kunnen ontmoeten.

DeMooiLaarbeekTeenz waren ook aanwezig. Nieuw redactielid Thijmen Greenall (13) schoot zijn eerste vlog.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding