Afbeelding

‘Tovenaar van Oz’ in het Openluchttheater

Kinderen & Tieners

Mariahout – Dorothé en haar hondje Toto willen terug naar oom Henry en tante Em nadat ze door een verschrikkelijke storm naar een heel bijzonder land geblazen zijn. Met een vrolijke kleurrijke kindervoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar hopen de spelers van Theatergroep Mariahout weer volle theaters te trekken.

Nadat de wind is gaan liggen blijkt de wereld van Dorothé opeens helemaal anders te zijn. Toto is ineens groot en er zijn heksen die haar helpen of die juist boos op haar zijn. Het enige wat Dorothé wil is weer terug naar huis. Degene die haar kan helpen is de Tovenaar van Oz. Op weg naar de tovenaar die in de Gouden stad woont merkt Dorothé dat ze niet de enige is die wensen heeft. Ze ontmoet Vogelschrik, Blikken vrouw en Leeuw en zij hebben ook vragen aan de Tovenaar. Samen stappen ze flink door over de gele weg om uiteindelijk de tovenaar te ontmoeten. Hun tocht gaat langs verschillende vrolijke, enge en bijzondere wezens die in de bijzondere sprookjeswereld wonen. Zal Dorothé weer veilig bij haar oom en tante terugkomen?

Jeugdproductie met bekend sprookje
‘Peter Pan’, ‘Hans en Grietje’ en ‘De Kleine Zeemeermin’. Zomaar wat producties die de afgelopen jaren door theatergroep Mariahout verzorgd werden. Jaarlijks speelt de groep met haar jeugdproductie een bekend sprookje. De spelersgroep bestaat uit volwassenen en jongeren die van de basisschool af zijn en trekt dit jaar de eerste drie weken van de grote vakantie door heel Nederland om hun productie aan het hooggeëerde publiek te laten zien. ‘De Tovenaar van Oz’ is speciaal voor de toneelgroep geschreven en bewerkt. De aankleding is verzorgd door vrijwilligers die bij de theatergroep betrokken zijn. Met prachtige kostuums, sprankelende muziek en spannende momenten zullen kinderen op het puntje van hun stoel zitten. Want natuurlijk is er een gemene heks en natuurlijk is er een tovenaar… Maar zoals in zoveel sprookjes is niet alles zoals je denkt dat het is. Dat is bij ‘De Tovenaar van Oz’ niet anders; Dus, kom kijken en reis mee over de gele weg.

In Openluchttheater Mariahout is de Tovenaar van Oz te zien op 4, 7 en 11 augustus.