Afbeelding
Foto:

Scouts van Scouting Lieshout-Mariahout naar LSW in Baarn

Kinderen & Tieners

Lieshout/Mariahout - De Regionale Scouting Wedstrijd werd op 14, 15 en 16 april gehouden met vijftien ploegen uit regio Helmond. Scouting Lieshout-Mariahout deed met twee ploegen mee: de jongens van ‘Boom 7’ behaalden de vierde plek, de meiden en jongens van ‘Sneeuwwitje en de 6 dwergen’ werden tweede.

Op Pinksterzaterdag vertrokken ze daarna in alle vroegte naar Baarn om de strijd aan te gaan met 109 scoutinggroepen uit heel Nederland. Gearriveerd bij Scoutcentrum Buitenzorg Baarn moest de ploeg de aanhanger, met de tent, palen en touwen, fornuis en alle andere spullen naar de aangewezen kampplaats duwen. Daar moesten de scouts hun tent opzetten en de keuken pionieren, dat wil zeggen met palen en touwen een constructie knopen waar de hele ploeg op kan zitten om o.a. te koken en eten. 

Rust was er bijna niet, want de jeugd moest alles zelf doen zonder de eigen leiding. Er is wel eensubkampstaf aanwezig die ervoor zorgt dat alles veilig verloopt en om vragen te beantwoorden, maar ook om het gezellig te maken. De eigen leiding was er om te helpen bij een post tijdens spellen, jureren of de hike, maar vooral om de stemming er in te houden met muziek en rare dansjes. Elke dag was er theater en een aantal activiteiten zoals de kampplek gereed maken en de hike, dit is een tocht m.b.v. tochttechnieken van 15-18 km. Aansluitend moest er gekookt, opgeruimd en afgewassen worden en dan volgt er nog een avondspel. Werkelijk alles wordt gejureerd, ook samenwerken. Vooraf had de ploeg van Lieshout-Mariahout al besloten om niet voor de punten te gaan, maar om plezier te maken en nieuwe mensen te leren kennen. Op Tweede Pinksterdag kwam er een einde aan een leuk maar vermoeiend weekend. 

En dan de prijsuitreiking. En wat bleek? De Scouts van Scouting Lieshout-Mariahout eindigden op de 38e plek van Nederland! Namens de leiding en het bestuur van Scouting Lieshout-Mariahout van harte gefeliciteerd en ze zijn enorm trots op beide ploegen: Sneeuwwitje en de 6 dwergen; Elise, Kyra, Max, Bram, Nathanaël en Simon. Boom 7; Jasper, Mika, Hugo, Jordy, Juul en Vince.

Afbeelding