Afbeelding

Creativiteit in coronatijd bij ODE

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Dirigenten en besturen van muziekverenigingen in deze coronatijd vragen zich ongetwijfeld af hoe het met hun muzikanten gaat. In de eerste plaats hoe het met hun gezondheid is en of ze het nog kunnen trekken in deze moeilijke tijd en hoe ze eruit komen. Op de tweede plaats komt echter de vraag of de leden van hun orkesten gemotiveerd blijven om toch nog geregeld hun instrument uit te pakken om hun embouchure en techniek op peil te houden.

Het bestuur van muziekvereniging ODE uit Beek en DOnk en dirigent Hubert Geurts deden en doen er alles aan om de band tussen de orkestleden van ODE warm te houden en de creativiteit te stimuleren nu je die in het samen muziek maken niet kwijt kunt. Naast nieuwe muziekstukken te sturen, probeert men ook op andere manieren de leden betrokken te houden.

Muzikale foto’s
Zo kwam dirigent Hubert op het idee de leden van ODE uit te dagen om de ludiekste muziek gerelateerde foto te maken. De winnaar zou vanuit de opvatting ‘zonder drank geen klank’ een beloning en eeuwige roem krijgen. De leden mochten hun voorkeur uitspreken Het bleek dat ODE de nodige creativiteit onder zijn leden heeft op het gebied van foto’s maken. De terechte winnaar was de foto van Tony van Doore met in het donker zijn baritonsax tegen zijn schouders met daarachter een lichtpunt met als bijschrift: ‘Er is altijd licht aan het eind van de tunnel’. Een prachtige fotografische compositie.

De tweede prijs ging ex aequo naar Giel Janssen en Guido Klessens. Giel met een foto van een sneeuwpop met zijn trompet met als bijschrift: ‘Ik kan helaas niet oefenen, heb mijn instrument uitgeleend aan mijn buurman, kan hij zich lekker warm te blazen”. Guido had zijn twee teckels Guus en Gijs aan de klarinet gezet: ‘2 muzikanten van de 3 G(uido)’s.’

De derde prijs, ook ex aequo, ging naar Wilma Snijders en voorzitter Bert van Oosterom. Wilma lag in haar bed met muziek en instrument: ‘Ik droom er dag en nacht van!’ en Bert’s foto toont een verroest instrument en schreef erbij : ‘Eindelijk gevonden’.