Jo Debije en Josie Arnoys
Jo Debije en Josie Arnoys

Grote doeken, kleurrijke expositie van Jo & Josie

Kunst & Cultuur

Beek een Donk - In ’t Oude Raadhuis (Heuvelplein 8 Beek en Donk) is nog op zaterdag en zondag tot en met 20 juni te zien: De wereld door de ogen van Jo en Josie. De magische combinatie van dit stel van uniek talent en ervaren vakmanschap. Elk werk is doorwrochten van een spirituele kracht, een ziel. “Zonder ziel verliest een kunstwerk al snel zijn emotionele waarde en zeggingskracht.”

Hun stuk voor stuk grote en kleurrijke doeken, voorzien van geometrische vormen, trekken de aandacht. Ze vragen om uitleg. Voor het eerst zijn de werken in de expositieruimte van ’t Oude Raadhuis te zien en te koop. Zij de geschoolde. Hij de oerkracht, de geboren schilder. Ze leven samen, ze werken samen.

“We verhuizen om de paar jaar. Onrust nee. Het is de invloed van de woonomgeving op ons werk die ons boeit.” De laatste jaren drukte de Oosterschelde zijn stempel. Voorheen de Veluwezoom. “Sinds een paar weken wonen we in het Brabantse Moergestel. De invloed, tja we laten ons verrassen.” Afgelopen jaren waren er vele tentoonstellingen in binnen en buitenland. In 2019 onder andere Oude Stadhuis en Galerie Arsis Bergen op Zoom, Kerkje van Persingen en HAN Nijmegen, Steenfabriek Gilze, Synagoge Buren.

De expositie is iedere zaterdag en zondag te zien van 14.00 uur tot en met 17.00 uur.