Afbeelding

SeniorKunstCafé in ‘t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - In ‘t Oude Raadhuis in Beek en Donk vindt donderdag 5 augustus van 14.00 - 15.30 uur een SeniorKunstCafé plaats met kunstenaars Riet Hagelaar-van Bree en Lisanne Lammers. Tijdens het SeniorKunstCafé krijgt u van de kunstenaar zelf uitleg bij hun werken in ‘t Oude Raadhuis. U bent hierbij van harte welkom.

De liefde voor de ’t Oude Raadhuis had de voormalig bestuurders Riet en Lisanne destijds samen gebracht. Beide hebben opleidingen aan academies voor schone kunsten doorlopen. Hun materiaal en werkwijze zijn zeer verschillend. Riet Hagelaar-van Bree haar werken zijn zeer divers; zowel onderwerp, als materiaal en techniek. Ze maakt tekeningen met potlood, schilderijen in olieverf en aquarellen. De getoonde werken zijn gebaseerd op de natuur, voornamelijk landschap, en de aquarellen zijn voornamelijk bloemen.

Lisanne Lammers exposeert haar abstract geometrische werk. Naast keramiek werkt ze in diverse andere materialen zoals draad of pushpin om haar creaties vorm te geven. “Ideeën leiden tot nieuwe ideeën waarbij het materiaal dient om het idee uit te voeren, maar ook het uitgangspunt kan zijn van een idee.”

Deze speciale bijeenkomst om ‘samen te genieten van kunst’ met uitleg van de kunstenaar is geheel gratis en wordt in kleine groepen gehouden, volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Voor een gratis kopje thee of koffie wordt gezorgd. U hoeft zich alleen vóór 3 augustus aan te melden. Dit kan per mail: info@oudraadhuis.nl of telefonisch: 0492-380263 (Daarbij duidelijk uw naam en telefoonnummer inspreken op het antwoordapparaat). Meldt u nú snel aan, want vol is helaas vol.

‘t Oude Raadhuis is gelegen aan Heuvelplein 8 te Beek en Donk.