Afbeelding

Expositie ‘Theadora Maria’ in ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk

Kunst & Cultuur

Laarbeek - Theadora Maria Verbakel woonde in Mariahout en is in 1942 overleden. Ze liet negen kinderen na die nog jong waren, maar die werden ouder en er kwamen een heleboel kleinkinderen. Drie hiervan gaan nu in het Oude Raadhuis exposeren en toevallig heten die Thea, Dora en Maria. Zij dragen de expositie ‘Theadora Maria’ op aan hun overleden oma die ze nooit gekend hebben.

Thea schildert al vijftien jaar en vooral met acryl, maar ook met krijt en olieverf. Zij schildert heel divers en wat ze mooi vindt. Dora schildert vooral oude voorwerpen met olieverf en Maria schildert met acryl vooral bloemen en abstracten. 

Thea Schrama-Verbakel
Thea is geboren te Mariahout en woonachtig in Lieshout. Ze schildert al vele jaren. Ze is, samen met Maria, begonnen bij Helmie Segboer, voornamelijk in aquarel. Momenteel schildert ze bij Atelier Inges in Helmond met acrylverf, pastelkrijt en sinds kort olieverf op waterbasis. Haar schilderijen zijn erg divers. “Ik schilder namelijk wat ik leuk vind”, zegt ze.

Dora Verbakel
Dora Verbakel is in 1958 geboren in Mariahout en woont in Nuenen. Haar schilderijen bestaan vooral uit oude voorwerpen. Graag schildert ze roestige dingen, vooral leidingen. “De kleuren die hierin zitten vind ik een uitdaging om te schilderen.” Ze schildert met olieverf. In het verleden heeft ze ook aquarellen gemaakt, maar haar voorkeur gaat uit naar olieverf.

Maria Verschuren
Maria Verschuren schildert graag op grote doeken en gebruikt acrylverf. Af en toe voegt zij andere materialen toe aan haar schilderijen. In het algemeen gebruikt zij felle vrolijke kleuren. Haar voorkeur gaat uit naar abstract en bloemen. Vooral klaprozen vindt zij mooi om te schilderen.

Hebben zij u nu nieuwsgierig gemaakt? Kom dan vrijblijvend langs om te kijken. ‘t Oude Raadhuis is van woensdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend en de expositie wordt gehouden van 2 tot en met 24 oktober.

Afbeelding