Afbeelding

Tuinen- en Kunstroute Laarbeek

Kunst & Cultuur

Laarbeek - Dit jaar vindt er voor het eerst een gecombineerde tuinen en kunstroute plaats in Laarbeek. Deze wordt georganiseerd op 12 en 19 juni en zijn gratis te bezichtigen op beide dagen van 10.30 tot 16.00 uur,

Jarenlang hadden zowel de kunst- als de tuinenroute hun eigen event in het voorjaar. Dit jaar zijn de krachten gebundeld en het belooft een prachtige combi te worden. In alle vier de kernen zijn er kunstenaars die hun werk tentoonstellen. Soms in het eigen atelier, maar deze keer dus ook in de tuinen van de deelnemers van de tuinenroute. Het tuinenaanbod waar u kunt gaan kijken is zeer divers. Sommige tuinen zijn onder architectuur aangelegd en andere tuinen zijn zelf ontworpen. Er zijn dit jaar diverse percelen met het accent op natuurlijk tuinieren en enkele grote moestuinen. 

Verder is er een fietsroute van 34 km gemaakt die de deelnemers van de kunst- en tuinenroute met elkaar verbindt. Je kunt starten bij de kapel in het klooster van Mariahout, daar is namelijk ook de overzichtstentoonstelling van de kunstenaars, maar dat is niet noodzakelijk. Vanaf ieder adres kun je ‘aanhaken’ op de route.

Kijk voor meer informatie over de deelnemers op de site www.laarbeekstuinen.nl of www.kunstroutelaarbeek.nl. Ze wensen u alvast inspirerende/creatieve en sportieve zondagen toe.