Afbeelding

Expositie Marion Timmermans in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - In het Oude Raadhuis in Beek en Donk is vanaf 26 november tot en met 18 december het werk van Marion Timmermans uit Kaatsheuvel te zien. Zij is een autonoom kunstenaar opgeleid aan de kunstacademie in België.

Haar werk is zowel in binnen en buitenland te zien geweest. De laatste jaren wat minder frequent, door de verhuizing van haar atelier naar Kaatsheuvel. Met deze eerste solo expositie wil ze haar nieuwe werk graag weer aan het publiek tonen, en daarvoor nodigt ze u hartelijk uit. Haar beelden in klei bestaan vooral uit figuratief werk, waarbij de mens met al zijn gedachten en emoties centraal staan. Ze wordt gevoed door ervaringen van het leven van alledag, waarin de esthetische schoonheid van de wereld en de mens om haar heen vaak haar inspiratiebron is. Dat is een onuitputtelijke bron, die haar inspiratie geeft om creaties te vormen, die dit weergeven.

De materialen die ze daarvoor gebruikt en het proces zijn daarin belangrijk. “Voor mij is klei voor dit moment het meest geschikte materiaal om dit te realiseren”, aldus Marion Timmermans. “De directe manier van het werken met klei is voor mij een manier om weer in dat moment te zijn. De combinatie van materialen geeft de balans tussen twee werelden aan: een verleden wat een onuitputtelijke bron van verhalen is en het heden waar we terug en vooruit kijken. Mijn figuratieve beelden vormen de verbeelding van dit proces. Mijn beelden zijn daarom in principe zelfportretten.”

De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 26 november is de vernissage vanaf 16.00 uur en bent u van harte welkom.