Afbeelding

Expositie van drie kunstenaars in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - In Kunstpodium ’t Oude Raadhuis opent op 1 april een must see expositie van 3 kunstenaars. Janne de Jong met de expositie ‘betekeningen’, en Jan Beckers en Ans Jans met de expositie ‘stenen en bronzen beelden’.

Janne de Jong’s ‘betekeningen’ zijn tekeningen met een betekenis. Ze maakt tekeningen met pen en inkt waarmee zij fragmenten van de wereld onder de loep neemt; kritisch, maar soms ook met een knipoog. Haar droom is om alledaagse denkpatronen te doorbreken en de kijker met haar werk te prikkelen: ze schotelt de kijker een verhaal voor en laat hen zo nadenken over de wereld om hen heen. 

Jan en Ans hebben een galerie genaamd het Ateliertje in Boekel. Jan is altijd bezig geweest met Tiffany, glas-in-lood en restauratiewerkzaamheden. Ans vult haar vrije tijd met tekenen, schilderen, maar ook handvaardigheid met draad en stof. Samen zijn ze inmiddels al zo’n 20 jaar creatief bezig. Het groeide uit zijn jasje: zo ontstaan nu niet enkel meer hobbymatig- maar ook beroepsmatig allerlei kunstvoorwerpen. Tegenwoordig hebben ze ook een gedeelde passie: ze hebben elkaar gevonden in het bronsgieten. De beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur. Ans maakt een wassen beeld, waarna Jan zich bezighoudt met het opbouwen, uitstoken, gieten en afwerken van het uiteindelijke bronzen beeld. Daarnaast werken ze ook in steen: “het blijft wonderlijk om een beeld te zien ontstaan uit een brokstuk en mee te gaan in de kleuren, lijnen en structuren die de steen ons geeft. Dit alles geeft ons veel plezier en voldoening”, vertellen Jan en Ans.

De expositie is open van 1 t/m 23 april op woensdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Ook op 1e en 2e Paasdag is de expositie geopend. Entree en parkeren zijn gratis. In de weekenden zijn de kunstenaars aanwezig. U bent van harte welkom om in de weekenden met de kunstenaars te komen praten over hun werken.