Afbeelding

Mondkapjes geschonken aan 'Tot Uw Dienst': “De zorg gaat altijd door!”

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Lieshout - Tijdens de coronacrisis zijn er al veel mooie initiatieven ontstaan. Mensen die elkaar helpen en voor elkaar klaar staan. Maar ook ondernemers proberen hun steentje bij te dragen tijdens deze crisis. Zo ook de Lieshoutse ondernemer Ernie Hiemstra. Hij schonk mondkapjes aan Coöperatie Tot Uw Dienst voor hun medewerkers. 

Ernie staat in de omgeving bekend als een innovatieve ondernemer. Zo heeft hij oa het Oxboard in Europa op de markt gebracht. ‘Voor mijn onderneming kopen wij veel producten in uit China,’ vertelt Ernie. Sinds het begin van de corona uitbraak in Nederland is het algemeen bekend dat er een tekort is aan beschermingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld mondkapjes. Ernie heeft zijn contacten in China gebruikt om mondkapjes te vinden die voldoen aan de eisen. ‘Toen de mondkapjes eenmaal binnen waren, ben ik gaan kijken wie ze het beste kon gebruiken.’

Tot Uw Dienst
Om uit te zoeken waar deze mondkapjes het beste tot zijn recht komen, zocht Ernie contact met burgemeester Frank van der Meijden. "Ik wilde graag dat de mondkapjes binnen Laarbeek op de juiste plek zouden komen, vandaar dat ik contact zocht met de burgemeester." Na een inventarisatie van verschillende bedrijven en de behoefte aan bescherming, was het Tot Uw Dienst die verrast zou worden met in totaal 1750 mondkapjes.
Don van Sambeek, voorzitter van Coöperatie Tot Uw Dienst, is buitengewoon blij met de mondkapjes. "Er is toch nog een behoorlijk tekort aan beschermingsmateriaal. Het is iedere keer passen en meten om de juiste spullen bij elkaar te krijgen." Het personeel van Tot Uw Dienst bestaat deels uit zorgmedewerkers en deels uit huishoudelijke medewerkers.

Op de juiste plek
Karin Spoorendonk en Monique Hubrechsen van Tot Uw Dienst gaan zorgen dat deze mondkapjes bij de medewerkers terecht komen. "Ik weet dat er medewerkers zijn die het heel fijn vinden om extra zekerheid te hebben", vertelt Monique.

Vanaf het begin van de crisis, heeft Tot Uw Dienst met hun medewerkers besproken dat er in het geval van verkoudheidsklachten niet gewerkt wordt, ook niet door het huishoudelijk personeel dat vaak wel 1,5 meter afstand kan houden. De crisis leidde tot onrust, afzeggingen van zorg en ziekmeldingen van personeel. "Gelukkig hebben onze medewerkers dit goed opgevangen en waar nodig extra zorg geleverd. Met deze mondkapjes kunnen medewerkers met lichte verkoudheidsklachten wél blijven werken en kunnen wij als organisatie onze cliënten blijven ondersteunen. Wij bedanken Ernie voor deze donatie!"