Het oude pand van Kemps en Rijf werd ingezet als isolatiepraktijk voor de Laarbeekse huisartsen
Het oude pand van Kemps en Rijf werd ingezet als isolatiepraktijk voor de Laarbeekse huisartsen Foto: Kevin Biemans

Laarbeekse isolatiepraktijk sluit de deuren

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek - De Laarbeekse isolatiepraktijk heeft zijn deuren gesloten. Vanaf 17 maart tot vrijdag 5 juni hebben Laarbeekse huisartsen patiënten met luchtwegklachten opgevangen bij de isolatiepraktijk (het oude pand van Fysiotherapie Kemps en Rijf) in Aarle-Rixtel. 

Dr. Oerlemans laat namens de Laarbeekse Huisartsenpraktijken aan DeMooiLaarbeekKrant weten: “We moesten al snel opschalen naar volle dagen met 2 tot 3 huisartsen per dag. De laatste weken zien we zien we slechts enkele patiënten per dag. Dit zijn veelal patiënten met andere klachten, die toevallig verkouden zijn.”

De huisartsen willen iedereen bedanken voor de samenwerking en inzet. Oerlemans: “We moeten het echt samen doen. In onze gemeente een dankjewel aan alle mantelzorgers, zorgmedewerkers en behulpzame burgers met alle mooie initiatieven. Voor het huren van de isolatiepraktijk bedanken we Dhr. Hagelaar en Fysiotherapie Kemps en Rijf, voor de mogelijkheid van het pand. Daarnaast de lokale en regionale media voor de aandacht in de pers met betrekking tot onze activiteiten en het uitdragen van onze richtlijnen. Ook bedanken we onze collega huisartsen in Laarbeek, gemeente Laarbeek en onze Burgemeester: we hebben op elkaar kunnen bouwen met een warm hart voor elkaar...”

De huisartsen blijven alert en blijven de geldende richtlijnen toepassen. “Ons doel blijft veilige zorg te leveren, met bescherming van onszelf en voor al onze patiënten. Onze visie blijft huisartsenzorg = teamzorg. Met dit doel en onze visie gaan we huisartsenzorg verder uitbreiden. Dat kan niet terug naar vanouds. Onze doktersassistenten blijven het aanspreekpunt om de dagpraktijk te coördineren. Ze zullen uw klachten uitvragen en altijd vragen of u verkoudheidsklachten of koorts heeft. Daarna zullen ze in overleg met u de meest passende vorm van zorg voordragen: met voorkeur voor telefonische consulten en het gebruik maken van videobellen. Als een consult wenselijk of nodig is, zullen ze dit plannen op een veilige manier volgens de richtlijnen het RIVM. Wij richten 3 gescheiden spreekuren in voor patiënten met:
- een gewone huisartsenklacht
- een gewone huisartsenklacht met daarbij toevallig verkouden of hoesten
- een verdenking Corona: luchtwegklachten met koorts.

Geduld lijkt sinds de corona een sleutelwoord. Ook onze telefoontjes vragen geduld van u en ons. Geduld geldt ook voor een afspraak, de streefnorm om binnen 3 dagen een huisarts te kunnen zien hebben we altijd makkelijk gehaald. 

We blijven alle ontwikkelingen volgen en willen u op deze weg op de hoogte houden”, aldus de Huisartsenpraktijken uit de gemeente Laarbeek.

!