Afbeelding
Foto: rivm.nl

Al twee weken geen corona-opnamen in Laarbeek

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek – De laatste twee weken zijn in Laarbeek geen inwoners opgenomen voor corona, volgens de besmettingskaart van EenVandaag. Ook heeft Laarbeek geen coronaoverledenen te betreuren gehad de afgelopen twee weken.

De eerste besmetting in Laarbeek werd bekend op vrijdag 13 maart. Op het moment zijn er maar twee bevestigde besmette mensen in Laarbeek. In totaal zijn volgens de website van het RIVM 124 personen in Laarbeek besmet geweest met het coronavirus.

vanaf 1 juli
Het OMT (Outbreak Management Team) heeft afgelopen maandag toestemming gegeven om te kijken naar versoepelingen. Woensdag volgt het officiële besluit van het kabinet. Mocht het kabinet groen licht geven mag de capaciteit van horeca verhoogd worden tot 100 gasten. Bij bruiloften, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten mogen 100 gasten aanwezig zijn. Wel moet men hierbij de 1,5 meter regel in acht nemen.

Na de zomervakantie mogen middelbare studenten weer naar school. Studenten onderling hoeven vanaf dan geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Wel moeten docent en leerling 1,5 meter afstand houden.