Het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk
Het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk Foto: Mark Barten

Griepvaccinaties in Ontmoetingscentrum Beek en Donk

Medisch & Gezondheid

Laarbeek - COVID-19- heeft dit jaar wat betreft de zorg en organisatie van de griepprik voor grote uitdagingen gezorgd. Een griepprik-spreekuur brengt veel mensen bij elkaar. Dit stelt extra eisen aan het vaccinatiespreekuur ter bescherming van zowel de patiënt als de zorgverlener tegen besmetting met COVID-19. 

Het heeft de grootste zorg dat patiënten, die in aanmerking komen voor de griepprik, - vaak kwetsbare mensen - op een veilige en verantwoorde manier deze vaccinatie kunnen krijgen. Omdat ze binnen de praktijk van Medisch Centrum Beek en Donk de 1,5 meter-regel niet kunnen garanderen, is er gekozen voor een andere locatie; het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk (Otterweg 27-29).

De drukte wordt beperkt door gefaseerd uit te nodigen. Op uw oproepbrief, die u thuisgestuurd hebt gekregen, vindt u de tijd waarop u verwacht wordt. Kom precies op het vermelde tijdstip op uw uitnodiging. Te vroeg of te laat komen geeft onnodige en ongewenste drukte!

Griepklachten zijn niet van corona-gerelateerde klachten te onderscheiden. Dat maakt het moeilijk om te bepalen of iemand nu griep of Corona heeft. Enkel het afnemen van een Coronatest geeft uitsluitsel. Dit pleit er des te meer voor om zeker in deze tijd een griepprik te halen. Zodat COVID-19 gemakkelijker te herkennen is.

Heeft u last van de volgende klachten, dan blijft u thuis (!) en belt u met de assistente voor een andere afspraak: Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn; Hoesten; Benauwdheid; Verhoging of koorts; Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping); Als iemand binnen uw gezin of huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft iedereen thuis; Wanneer u minder dan 10 dagen geleden teruggekeerd bent van vakantie vanuit een gebied met code oranje, blijft u thuis!

Medisch Centrum Beek en Donk vraagt iedereen die de griepprik komt halen om een mondmasker te dragen. Vergeet niet om uw oproepbrief mee te nemen en deze binnen handbereik te hebben wanneer u voor uw griepspuit komt. Dit om te bevestigen dat u in aanmerking komt voor deze gratis griepprik. Er wordt aan de tafel, direct bij binnenkomst, gevraagd deze brief te overhandigen.

Zorg dat u iets met korte mouw aan heeft of iets wat gemakkelijk uit kan; zodat uw arm gemakkelijk ontbloot kan worden. Voor het geven van de griepprik zullen ze u van achteren benaderen. Dit moet voorkomen dat een zieke patie¨nt de arts of assistent in het gezicht hoest of ademt. Team Medisch Centrum Beek en Donk rekent op uw begrip en dankt u voor uw medewerking.

!