Afbeelding
Foto: www.rivm.nl

Lichte daling aantal nieuwe COVID-19 meldingen

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek - Afgelopen week is het aantal nieuwe meldingen van COVID-19 iets gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Het reproductiegetal R zit nog steeds geheel boven de 1. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is iets toegenomen. In Laarbeek zijn volgens de kaart van het RIVM 164 melden van COVID-19. Dat is een stijging van 27 melding t.o.v. een week eerder. Er zijn volgens de kaart in deze periode geen Laarbekenaren opgenomen in het ziekenhuis of overleden aan het coronavirus.

In de afgelopen week zijn 64.087 nieuwe meldingen van COVID-19* ontvangen, dit zijn 3.455 (-5%) meldingen minder dan de week daarvoor. Vooral in de laatste dagen zagen we een lager aantal meldingen. Dat lijkt een effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden. Het reproductiegetal daalt langzaam maar vlak na de maatregelen van medio oktober nog niet onder de 1. Het aantal besmettelijke personen blijft hoog, met 166.000 personen deze week. 

In de leeftijdsgroepen boven de 60 jaar is een daling van het aantal positief geteste personen nog niet te zien. Het verschil tussen het aantal meldingen in jongere en oudere leeftijdsgroepen is deze week weer kleiner geworden. 

Kijk voor meer informatie op rivm.nl.