Kyona van den Hurk
Kyona van den Hurk Foto: Mark Barten

Logopedie Laarbeek al vijf jaar spraakmakend

Medisch & Gezondheid advertorial

Laarbeek - Aan het begin van het gesprek wijst Kyona van den Hurk op een uitgeknipt artikeltje uit DeMooiLaarbeekKrant, gepubliceerd in januari 2016. Toen nam Kyona Logopedie Laarbeek, praktijk voor logopedie, dyslexie en remedial teaching, over. Dat is nu dus vijf jaar geleden. En hoewel Kyona weinig adverteert, vond ze dat een mooie aanleiding om deze krant opnieuw uit te nodigen. 

In 2012 studeerde de vriendelijke Beek en Donkse af als allround logopediste. Ze kon meteen aan de slag bij een praktijk in de regio. Maar een eigen praktijk, dat was al snel Kyona’s droom. “Ik wilde heel graag een eigen avontuur aangaan. Mijn eigen onderneming leiden, op mijn manier en volgens mijn eigen normen en waarden. Die kans kreeg ik in 2016, toen ik de praktijk van Judith van de Kam kon overnemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.”

Investeren in een goede vertrouwensband
Nu, een lustrum later, heeft Kyona niet eens woorden nodig om haar enthousiasme over te brengen. Vol passie vertelt ze over haar vak en onderneming. En over de werkwijze die haar kenmerkt. “Ik investeer héél veel tijd in het opbouwen van een goede vertrouwensband met de cliënten die ik behandel. Ik neem de tijd voor ze, stel ze op hun gemak en zorg dat de behandeling aansluit op het niveau van het kind. Ook vind ik een goede open communicatie met ouders en scholen erg belangrijk. Ik probeer de samenwerking hierin zoveel mogelijk op te zoeken. Naar mijn mening levert dit de beste resultaten op. Kinderen zien een bezoek aan mij vaak als een leuk uitstapje, hoor ik vaak.”

“Ook volwassenen met logopedische hulpvragen
zijn bij mij meer dan welkom”

Kyona behandelt trouwens niet alleen maar kinderen. “Ook volwassenen met logopedische hulpvragen zijn bij mij meer dan welkom. Bijvoorbeeld cliënten met stemproblemen of ex-Covid-patiënten, die door ademhalingsproblemen moeite met spreken hebben. Door gerichte adem-stemoefeningen probeer ik die mensen weer op hun oude vocale niveau te helpen.”

Dyslexie en leerproblemen
Kyona doet meer dan alleen logopedie. Ze voltooide in 2014 de master Special Educational Needs, waarmee ze zich specialiseerde in het begeleiden van kinderen met leerproblemen. Wat ze toen leerde, past ze vaak en met succes toe. “Als remedial teacher en dyslexiebehandelaar ondersteun ik kinderen op het gebied van technisch lezen, spelling, dyslexie, begrijpend lezen en taal.”

Wat veel mensen niet weten is dat Logopedie Laarbeek een intensieve samenwerking heeft met Praktijk Barend Spijkers in Hilvarenbeek, die gespecialiseerd is in het onderzoeken van onder meer dyslexie. Kyona: “Op deze manier kunnen kinderen met vermoedens van dyslexie bij Praktijk Barend Spijkers onderzocht worden. Na het stellen van een diagnose Ernstige Enkelvoudige Dyslexie kunnen ze bij mij terecht voor een vergoede dyslexiebehandeling. Zo kunnen kinderen uit de regio toch in hun eigen omgeving begeleid worden én werken ze steeds met dezelfde persoon, namelijk met mij.”

Bij Logopedie Laarbeek kunnen mensen, jong en oud dus, met problemen op het gebied van spraak, taal, stem en adem, slikken, gehoor en afwijkend mondgedrag terecht. Dat kan zowel in Lieshout als in Beek en Donk, waar Kyona een gedeelde praktijk heeft. De praktijk is gewoon open, maar ook online behandelingen zijn mogelijk.

Wil je meer weten over Logopedie Laarbeek en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met Kyona van den Hurk via 06-22332996. Of kijk voor meer informatie op www.logopedielaarbeek.nl.