Debby Gevers
Debby Gevers Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Gezondheid in de Praktijk

Medisch & Gezondheid advertorial

Mariahout - Al vijf jaar houdt ze praktijk aan huis. Opgeleid tot darmtherapeut begeleidt Debby Gevers uit Mariahout mensen op deskundige en betrokken wijze naar een zorgeloze buik. Uit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk het is om gehoord en serieus genomen te worden bij darmklachten: “Mensen zijn bij mij in vertrouwde handen.”

Debby vertel, wie kan bij jou terecht?
“Mensen met een prikkelbare darm, PDS (prikkelbaar darm syndroom), de ziekte van Crohn, Colitis of andere (onverklaarbare) darmklachten kunnen bij mij terecht. Maar juist ook mensen die al bij de huisarts of specialist zijn langs geweest en bij wie geen duidelijke oorzaak voor hun klachten is gevonden, zijn bij mij aan het goede adres.”

Wat doe jij als darmtherapeut precies?
Debby: “Allereerst de problemen bespreekbaar maken. Mensen hebben vaak al een heel traject afgelegd op zoek naar verlossing. Er heerst nog steeds een taboe op het hebben van darmproblemen. Heel veel klachten doen we af als ‘normaal’; je praat niet over obstipatie, diarree of veelvuldige aandrang. Dit gaat soms zo ver dat mensen zelfs in een isolement terechtkomen. Ze durven de straat niet meer op uit angst voor winderigheid of niet op tijd bij een toilet kunnen zijn. Ik bespreek de klachten en met behulp van labonderzoek breng ik de darmflora – of microbioom – in kaart. Hierna stel ik een persoonlijk behandelplan op om de darmen tot rust te brengen (de angel eruit halen). Vervolgens start het opbouwen naar een gezonde darmflora om deze daarna te stabiliseren.”

“Mensen krijgen hun leven terug”

Op wat voor manier werk je toe naar die nieuwe basis Debby?
“Ik kijk verder dan alleen de darmklachten. In een persoonlijk kennismakingsgesprek vergaar ik alle informatie over het voedingspatroon, de leefwijze en het immuunsysteem van iemand. Soms denken mensen dat ze heel bewust en gezond eten maar blijkt bij nader inzien dat ze hun darmen juist onnodig prikkelen of dat de darmen dit voedsel niet goed verdragen. Mensen krijgen een persoonlijk behandelplan met eventueel een bijpassend voedingsadvies. Zo gaan we aan de slag. Ik ben orthomoleculair opgeleid (kennis van vitamines en mineralen), waardoor ik weet welke voedingsstoffen het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren maar ook welke stoffen het lichaam juist kunnen tegenwerken. Daar ligt deels de sleutel op weg naar een zorgeloze buik. Het is mijn missie om samen het ontbrekende puzzelstukje te vinden.”

Mensen zijn bij jou in ‘vertrouwde handen’ zeg je. Wat bedoel je daarmee?
Debby: “Ik wil zo dicht mogelijk bij de persoon zelf blijven; we hoeven niet in één keer alles om te gooien, stap voor stap is ook goed. Je mag hier zijn wie je bent. Mensen kunnen alles tegen me zeggen, niets is mij vreemd. Ook tussentijds appen en bellen is mogelijk. Soms staat iemand in de supermarkt heel erg te twijfelen of een product nu wel of niet geschikt is. Geen probleem als diegene dat even bij mij wil checken. Ik wil graag weten hoe het met iemand gaat.”

Tot slot. Wat maakt dit werk voor jou zo de moeite waard Debby?
“Uit eigen ervaring weet ik hoezeer darmklachten je leven kunnen beheersen en hoe moeilijk het is de juiste oplossing te vinden voor deze klachten. Ik zie tevreden klanten die vaak al na een paar weken roepen dat het beter met ze gaat. Mensen kunnen weer genieten en krijgen hun leven terug. Daar doe ik het voor!”

Heb jij vragen of wil je meer info? Debby staat je graag te woord! Tel. 06-24833621 of mail naar: info@gezondheidindepraktijk.nl. Volg een gratis darmtraining op: www.gezondheidindepraktijk.nl.