Afbeelding
Foto: Jeroen Segers

Vrouwen uit Aarle-Rixtel lanceren magazine ter ere van Week van de Vruchtbaarheid

Medisch & Gezondheid

Aarle-Rixtel - Loes van de Laar (36) en Charlotte Hendriks (31), beiden uit Aarle-Rixtel en Petra van den Berkmortel (39) uit Venray, lanceren op zondag 31 oktober een uniek en tijdloos magazine: APFYT.

Loes, Charlotte en Petra zijn de gezichten achter Stichting A pin for your thoughts (APFYT). Een stichting die zich al vijf jaar inzet om aandacht te vragen voor vruchtbaarheidsproblematiek. Tijdens een bijzondere, besloten bijeenkomst op Kasteel Croy in Aarle-Rixtel onthullen zij het eerste exemplaar van het magazine. De lancering van het magazine is niet toevallig. Het kenmerkt de start van de Europese Week van de Vruchtbaarheid (1-7 november 2021). Een week waarin op Europees niveau aandacht wordt gevraagd voor infertiliteit en subfertiliteit.

Dit eenmalige, tijdloze, magazine creëert momentum om aandacht te vragen voor ongewenste kinderloosheid; draagt bij aan het doorbreken van het taboe én biedt wensouders en hun omgeving een platform omtrent dit onderwerp. Vanaf 1 november is het magazine verkrijgbaar via www.apfyt.nl en in diverse ziekenhuizen en fertiliteitsklinieken in Nederland.