De gezamenlijke Lieshoutse huisartsen hebben razendsnel geanticipeerd op de oprukkende omikron-variant en binnen enkele dagen al heel veel extra boosterprikken gezet.
De gezamenlijke Lieshoutse huisartsen hebben razendsnel geanticipeerd op de oprukkende omikron-variant en binnen enkele dagen al heel veel extra boosterprikken gezet.

Dorpsraad Lieshout blij met gezamenlijke actie voor boostercampagne

Medisch & Gezondheid

Lieshout - Via een razendsnelle actie zijn ook in Lieshout en Mariahout de afgelopen week een grote groep inwoners gevaccineerd met een boostershot. 

Direct na de kabinetsoproep, om zo snel mogelijk deze derde vaccinatie te plaatsen, hebben diverse Lieshoutse maatschappelijke groeperingen de lokale huisartsen ondersteund, waardoor binnen enkele dagen al een grote groep inwoners kon worden gevaccineerd. De samenwerking én snelheid was een héél mooi staaltje van échte lokale gemeenschapskracht. 

Huisartseninitiatief
Op initiatief van de gezamenlijke Lieshoutse huisartsen is meteen na de oproep van het kabinet door de Lieshoutse en Mariahoutse gemeenschap concrete actie genomen. Concrete actie om de inwoners van Lieshout en Mariahout zo snel mogelijk aanvullend te vaccineren. Met de snel oprukkende omikron-variant van het coronavirus was er immers haast geboden. Dankzij de actieve ondersteuning van diverse maatschappelijke organisaties konden de huisartsen heel snel schakelen en binnen enkele dagen al de eerste groep vaccineren. Dorpsraad Lieshout is blij dat zij hierin met raad én daad hebben kunnen ondersteunen.

Ondersteuning
Naast het ‘optrekken’ en zetten van de vaccinatie is er immers heel wat ondersteunend werk nodig. Alle betrokkenen moesten zo snel mogelijk uitgenodigd worden, waarvoor brieven gemaakt moesten worden, brieven gevouwen moesten worden en brieven bezorgd moesten worden. Ook zijn er vrijwilligers nodig om de gezondheidsgegevens te controleren, de gevaccineerden te begeleiden en te zorgen dat het vaccinatie-proces soepel loopt.

Razendsnel
Via een razendsnel opgezette samenwerking tussen (onder andere) de huisartsen, het Gilde, Dorpsraad Lieshout en Zorg om het Dorp werden via appjes, mails, telefoontjes en sms’jes in zeer korte tijd (meer dan) voldoende vrijwilligers opgetrommeld om de snel opgezette prikpost te bemensen. Binnen twee dagen kon er dan ook al gestart worden met vaccineren. Razendsnel hebben de diverse partijen geschakeld en ervoor gezorgd dat de inwoners die het meeste risico lopen echt héél snel hun boosterprik konden halen.

Gemeenschapskracht
De snelle en efficiënte samenwerking heeft een geweldige vorm van lokale gemeenschapskracht laten zien; Dorpsraad Lieshout is blij dat zij hier aan mee hebben kunnen werken en zo een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in Lieshout. De geweldige onderlinge samenwerking geeft weer eens aan dat in Lieshout écht voor elkaar gezorgd wordt. Dorpsraad Lieshout wil dan ook de vrijwilligers van de KBO, het Gilde, de Heemkundekring, Buurtvereniging Revershof, Carnavalsvereniging de Raopers, het Dorpshuis en alle andere ‘losse’ vrijwilligers bedanken dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.