Afbeelding

Uitdaging voor seniorenorkest St. Caecilia

Muziek

Uitdaging voor seniorenorkest St. Caecilia


Lieshout - Na succesvolle optredens op het terras van Bavaria Brouwerij Café in Lieshout en het Carat paviljoen in Helmond staat het Seniorenorkest van Harmonie St Caecilia een nieuwe uitdaging te wachten. Zij nemen namelijk deel aan de seniorenorkestendag op donderdag 19 september in Den Durpsherd in Berlicum.

Het Seniorenorkest is in 1994 in nauw overleg met het toenmalige bestuur van Harmonie St Caecilia uit Lieshout opgericht. Al vanaf het begin opereert het orkest onder de vleugels van deze fantastisch mooie harmonie. Zij krijgt daarvan dan ook alle ondersteuning. Vandaar dat ook de leden erg trots zijn tot deze mooie vereniging te mogen horen.

De harmonie gaat regelmatig op concours om haar plaats in de eerste divisie, de hoogste in de wereld van harmonie en fanfare, te verdedigen. De laatste keer was dat in december 2011 met een fantastisch resultaat van 87,42 van de maximaal 100 te behalen punten. Het volgende concours laat nog even op zich wachten. De harmonie heeft echter toch twee uitdagingen dit jaar. Te weten het Carat concert in Helmond op zondag 29 september, wat met een aantal vocalisten, een fantastisch optreden belooft te worden. En op zondag 24 november geeft zij een concert met Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel in De Vereniging in Nijmegen.

Het Seniorenorkest neemt echter nooit deel aan concoursen. Dat behoort ook niet tot de doelstelling. Die is op hogere leeftijd zo lang en zo goed mogelijk muziek te blijven maken. Maar ook gezelligheid staat bij het muzikale gezelschap hoog in het vaandel. Neemt niet weg, dat ook zij wel van een uitdaging houden. Over het algemeen speelt het orkest onder leiding van Piet van Neerven voor een beperkt publiek, zoals in verzorgings- en verpleeghuizen. Maar soms wordt de uitdaging ook groter, als zij spelen voor een groter publiek. Ze staan nu voor een grotere uitdaging. Eens per jaar wordt in Berlicum de Senioren-orkestendag georganiseerd. Een zevental orkesten treden die dag op. Het Seniorenorkest nodigt iedereen graag uit, om die dag getuige te zijn van heel veel mooie muziek. Het programma begint ’s morgens al om 10:30 uur met het eerste optreden. Er is mogelijkheid om (tegen betaling) een lunch te gebruiken. Daarna zal dan het Seniorenorkest om 13:30 uur de bal aftrappen voor het middagprogramma, dat tot 16:30 uur zal duren. Den Durpherd ligt aan de Kerkwijk 61 te Berlicum. Meer informatie is te vinden op www.durpsherd.nl/4238/seniorenorkestendagen