Afbeelding

Gouden jubileum voor Tonny van Brussel

Muziek

Gouden jubileum voor Tonny van Brussel


Beek en Donk/Gemert - Afgelopen zondag vond het traditionele najaars-/koffieconcert plaats van mannenkoor 'Van Wôr Ik Ben' bij 'Dientje'. Tijdens dit concert werd Tonny van Brussel uit Beek en Donk gehuldigd voor zijn gouden jubileum. Vijftig jaar lid van het koor en elke donderdagavond gaat hij nog steeds met heel veel plezier naar de repetitie. Als 2de tenor is Tonny een zeer gewaardeerd lid van het koor.

Hij werd daarom dan ook door voorzitter Jan Beijers met lovende woorden toegesproken en kreeg van het koor een beeldje, voorstellend een zanger. Bovendien refereerde de voorzitter nog aan het feit dat hij vorig jaar ook bij Tonny op de receptie was toen feestelijk gevierd werd dat Tonny al 50 jaar organist is in de kerk van Venhorst. Zijn echtgenote kreeg van het koor een prachtige bos bloemen.

Dhr. Frans Verhallen van het KNZV overhandigde de zanger de oorkonde namens het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond. “Vijftig jaar organist, vijftig jaar lid van dit koor en zingen bij het familiekoor, je moet echt wel van muziek houden”, aldus de afgevaardigde van de zangersbond. De bijbehorende bondsspeld mocht namens de bond opgespeld worden door de echtgenote van Tonny. Daarna werd hij door zijn collega's toegezongen met een 'Toast'.

Na vele felicitaties en een korte pauze was het de beurt aan het 'Mulderskoor' o.l.v. Harry van Brussel om een steentje bij te dragen aan dit concert. Dit koor bestaat uit acht broers, twee zussen en twee schoonzussen van de familie Van Brussel. “Vader was vroeger molenaar in Boerdonk en in het dialect is dat een mulder en daarom is onze naam 'Mulderskoor' geworden”, aldus broer Tijn in zijn uitleg. Uiteraard is Tonny ook lid van dit koor.

Aan het slot was er een gezamenlijk optreden van beide koren met het lied 'Nocoi pa, o nocoj' . Daarna moest Tonny plaatsnemen bij zijn gezin, want er zou nog een lied gezongen worden. Op de melodie van 'Sierra Madre' was door Tijn een toepasselijke tekst gemaakt. En tijdens het zingen van het refrein werd het 'Mulderskoor' bijgestaan door de mannen van 'Van Wôr ik Ben'. Tonny, zijn echtgenote, de kinderen en kleinkinderen genoten met volle teugen.