Afbeelding

23e Ekkerfestival voor Muziekkapel 'De Ekkermuzikanten'

Muziek

23e Ekkerfestival voor Muziekkapel 'De Ekkermuzikanten'


Beek en Donk - Muziekkapel 'De Ekkermuzikanten' uit Beek en Donk houdt op zondag 3 november voor de 23e keer het Ekkerfestival. Dit festival vindt plaats in zaal Dave v/d Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk en duurt van 13.00 uur tot ongeveer 18.30 uur. Het wordt een mooie muzikale middag voor muzikanten en liefhebbers van blaasmuziek. Een vijftal muziekkapellen zorgt samen met 'De Ekkermuzikanten' voor een middag met non-stop blaasmuziek.

Het festival wordt om 13.00 uur geopend door Seniorenorkest St Caecilia. Het bijna 25 leden tellende orkest, van allemaal 55 jaar en ouder, staat sinds 2011 onder de bezielende leiding van Piet van Neerven. De doelstelling was en is, om op hogere leeftijd zo lang en zo goed mogelijk muziek te blijven maken. Het repertoire van het orkest bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek, zoals polka’s, walsen, marsen en andere populaire muziek van verschillende genres. Alleszins de moeite waard, om eens bij een optreden te zijn.

Om 13.50 uur is het de beurt aan de Parkbloazers uit Nuenen. Opgericht in 1982, door een aantal goedwillende amateurs, die graag tijdens carnaval muziek wilden maken. In de loop der jaren is flink geoefend en is de kapel een begrip in de Nuenense muziekwereld geworden. Er heeft een flinke verbreding van het repertoire plaatsgevonden: van Zuid-Amerikaans tot dixieland, van Spaans tot Oostenrijks en ook Nederlandse nummers ontbreken niet. Door de jaren heen is het carnavalsgebeuren op de achtergrond geraakt en richten de optredens zich meer op binnen- en buitenconcerten, braderieën, recepties en andere feestelijke gelegenheden.

Vervolgens treedt het Brabants straatorkest, of zoals zij zichzelf noemen: fanfare du trottoir 'De Pannelappen' op de bühne. In januari 1991 werd er besloten om aan alle gegadigden vanuit muziekcafé 'De Pan' te Berlicum de gelegenheid te bieden om gezellig samen muziek te maken. Het orkest gaat nog steeds enthousiast door. De huidige sterkte van de kapel bestaat uit 25 personen en staan onder leiding van Vic Weekers. Hun motto is: Muziek maak je met elkaar en voor elkaar, niet tegen elkaar.

Hierna is het de beurt aan de organiserende kapel 'De Ekkermuzikanten'. Hun optreden begint om 15.30 uur. Met een gevarieerd programma zullen zij proberen het publiek 45 minuten lang te vermaken. Een mooie gelegenheid om ook weer eens wat nieuwe nummers te laten horen. Blaaskapel De Ekkermuzikanten staat al meer dan 25 jaar onder leiding van Piet Diender.

Als één na laatste treedt Nizozemska op. Nizozemska staat voor originele Sloveense (voormalig Joegoslavië) volksmuziek, gebracht door enthousiaste Nederlandse amateurs uit Aarle-Rixtel, Helmond, Lieshout en Waalre. Oberkrainer muziek wordt door Nizozemska gemaakt in de oorspronkelijke bezetting met accordeon, bas (tuba), slaggitaar, klarinet en trompet. Dit Oberkrainer Kwintet wordt aangevuld met een zangduo. Ze spelen tot ongeveer 17.00 uur.

Als laatste en afsluitende kapel betreden The Wine-children uit Gemert het podium. Deze groep is in 1987 opgericht en bestaat dus ook al meer dan 25 jaar. Ze zijn bekend van hun optredens in binnen- en buitenland. Reden genoeg om te komen luisteren. Bij The Wine children staat enthousiasme en gezelligheid voorop. Een prima afsluiting dus voor deze muzikale middag.

Voor de kleine kinderen wordt een speciale kinderhoek ingericht, waar zij zich onder begeleiding kunnen vermaken. De toegang is geheel gratis. Meer informatie over de Ekkermuzikanten en het Ekkerfestival kan men vinden op www.ekkermuzikanten.nl.