Harmonie St Caecilia Lieshout op volle sterkte naar Jumbo Muziekfestival

Muziek

Harmonie St Caecilia Lieshout op volle sterkte naar Jumbo Muziekfestival


Lieshout/Zijtaart - Het klooster in Zijtaart staat zaterdag 2 en zondag 3 november in het teken van het jaarlijkse Jumbo Muziekfestival. Dit jaar tonen acht slagwerkgroepen en dertien harmonieën en fanfares van Kring Veghel, waaronder die van Harmonie St Caecilia Lieshout, hun muzikale kunnen. Inzet is de ‘Albert van Zutphen–wisselbokaal’.

Het festival start zaterdag met de deelnemende slagwerkgroepen. Om 14.30 uur betreedt Slagwerkgroep Harmonie St Caecilia Lieshout het podium. De slagwerkers brengen voor de eerste keer het concoursprogramma van zaterdag 7 november in Etten-Leur ten gehore. Na het openingswerk Hatirla Antalya volgt Dilemma. Een muziekstuk voor slagwerkensemble en solist, zaterdag in de persoon van Niek Gilsing. Tot slot wordt het nummer Metamorphosis of 'Ayers Rock' uitgevoerd. Na het laatste optreden van de dag is rond 21.00 uur de prijsuitreiking.

De deelname aan het Jumbofestvial is onderdeel van een muzikale aanloop naar het bondsconcours in december. In de aanloop naar dat muzikale hoogtepunt concerteert de slagwerkgroep ook op 23 en 30 november in respectievelijk Liempde en Eerde.

Zondag maken de slagwerkgroepen plaats voor de harmonie- en fanfareorkesten. Om 14.00 uur is het de beurt aan de muzikanten van het orkest van Harmonie St Caecilia Lieshout. Ook zij brengen een première.
Voor het eerst is de compositie Seven Deadly Sins te horen. Dirigent en componist Jan Bosveld schreef het werk speciaal voor het concert “Vensters op een wondere schepping”, in De Vereeniging te Nijmegen.

Bij D.I.O. drogisterij Mark in de Dorpstraat in Lieshout en via info@harmonielieshout.nl kunt u kaarten bestellen. Het Jumbo Muziekfestival van aankomend weekend is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Klooster te Zijtaart.