Afbeelding

Nieuwjaarsconcert harmonie De Goede Hoop

Muziek

Nieuwjaarsconcert harmonie De Goede Hoop


Aarle-Rixtel - Het harmonieorkest van harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, onder leiding van Gerrit de Weerd, zal op zondag 5 januari om 14.30 uur haar traditionele nieuwjaarsconcert geven in multifunctioneel centrum De Dreef. Hiermee wordt het jaar van het 140-jarig bestaan van de harmonie muzikaal ingeluid.

Zoals gebruikelijk wordt er weer een gevarieerd programma aangeboden met medewerking van de slagwerkgroep van de harmonie, de zangeres Amanda Kovac en een klarinetkwartet. Het harmonieorkest opent het concert met ‘Ouverture to a New Age’ van Jan de Haan. Hierna volgt ‘Conversations’ waarin het klarinetkwartet mysterieuze, boze, grappige, vrolijke en hevige gesprekken voert met het harmonieorkest. Dit Belgische klarinetkwartet heeft haar sporen op muzikaal gebied al ruim verdiend en heeft al meerdere optredens gehad met grote orkesten. 
Het harmonieorkest vervolgt met ‘Arabesque’ van Samuel R. Hazo. In dit stuk is een mooie rol weggelegd voor de dwarsfluit en de pauken. Het laatste nummer voor de pauze is de ’Perzische mars’ met prachtige Oosterse klanken van Johann Strauss.

Na de pauze treedt de slagwerkgroep van harmonie De Goede Hoop onder leiding van Anthony Vogels voor het voetlicht met een eigentijds programma. Nadat het harmonieorkest ‘Absolute crossover’ van Otto Schwarz heeft gespeeld, komt de Belgische jazz-/popzangeres Amanda Kovac op het podium. 

Amanda treedt vooral in België op met haar Amanda Kovac Quartet. Ook is ze regelmatig te zien en te horen met haar begeleider op piano en heeft ze ervaring met optredens samen met grote orkesten. Met begeleiding van het harmonieorkest zingt ze achtereenvolgens ‘A night like this’ en ‘Don’t make me over’. Het harmonieorkest speelt daarna ‘Noche de abril’ van Mario Remmers, waarna zangeres Amanda haar optreden besluit met ‘Empire state of mind’ en ‘Skyfall’. 
Het concert wordt afgesloten met een ode aan Frank Sinatra met het stuk ‘Sinatra in concert’.

Toegangskaarten van €8,00 voor dit concert zijn verkrijgbaar bij de Boerenbond in Aarle-Rixtel en op 5 januari aan de zaal. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.