Afbeelding

Passiedrieluik in de Mariakapel

Muziek

Aarle-Rixtel - Het Helmonds Kamerkoor, waar ook Laarbeekse leden bijzitten, zingt dit jaar voor het achtste jaar passiemuziek op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag (24, 25 en 26 maart).

Onder leiding van Kees Doevendans voert het koor a capella muziek uit, passend bij de betreffende dag.
De muziek wordt afgewisseld met een meditatie door verschillende sprekers, te weten Lidwine Boots (donderdag), Roeland Wijkhuizen (vrijdag) en Werner van de Wouw (zaterdag). De muziek is van componisten uit de 16de eeuw, zoals Croce, Victoria, Tallis en Amner maar ook van eigentijdse componisten uit de vorige en deze eeuw, waaronder Ola Gjeilo, Jeffrey Quick, Lajos Bardos en dirigent Kees Doevendans.

In de opzet van dit drieluik is gestreefd naar een samenhang tussen de drie dagen, die in het lijdensverhaal onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Uiteraard is het bezoeken van één of twee momenten afzonderlijk ook mogelijk. Het passiedrieluik vindt plaats in de Kapel Onze Lieve Vrouw in 't Zand (Mariakapel)
Bosscheweg 18 in Aarle-Rixtel.

De uitvoering op donderdag en vrijdag begint om 20.30 uur. Zaterdag is de aanvangstijd 18.30 uur. Toegang is gratis, een vrije gave is echter welkom.