Afbeelding

Frits Kaatee Quartet bij Wim Beeren Jazz Society

Muziek

Aarle-Rixtel - Ongecompliceerde, hevig swingende mainstream jazz, dat is wat het quartet van allround saxofonist Frits Kaatee het publiek bij Wim Beeren Jazz Society gaat voorschotelen, op woensdag 23 maart in zaal Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel. De carrière van Frits beslaat inmiddels 65 jaar en voerde hem naar alle continenten.

Frits begon met musiceren op 11-jarige leeftijd als accordeonist in het orkest ‘The Sunny Boys’, waar hij medeoprichter van was. Zijn eerste klarinetlessen kreeg hij van Arie Ligthart, de toenmalige banjoist van de Dutch Swing College Band.
Hij speelde o.a. in de New Orleans Syncopaters, het orkest van Andy Star, Ted Easton’s Jazzband, The Dixieland Pipers, The Dixieland All Stars en de Dixieland Street Paraders . In 1995 kreeg Frits Kaatee de Duketown Award. Vele jaren speelde hij als vaste waarde in de Dutch Swing College Band. Ook hij is het levende bewijs dat muziek je ‘eeuwig’ jong houdt. 
Line-up:
Frits Kaatee - saxofoons
Nick van den Bos - piano
Ludo Deckers - bas
Dolf Helge – drums

Het concert begint zoals gewoonlijk om 20.30 uur. De entree bedraagt €8,00. Zij geven altijd het advies om voor de beste zitplaatsen tijdig aanwezig te zijn. www.wimbeerenjazzsociety.nl www.fritskaatee.nl