Afbeelding

Opnieuw een Muziek=COOL-concert vol energie

Muziek

Aarle-Rixtel - Het vorige concert is pas 3 weken geleden en alweer laat Muziek=COOL van zich horen. Dit keer in basisschool De Brukelum in Aarle-Rixtel, waar de kinderen uit groep 5 en de muzileerlingen uit groep 6 zich op vrijdag 18 maart uitstekend presenteerden.

Het begon met een vriendelijk woord van welkom door Eva, een van de kinderen uit de orkestklas. Zij sprak namens het team en haar klasgenootjes de aanwezige (groot)ouders, kinderen en andere belangstellende toe, waarna als eerste de acht verschillende instrumenten werden gepresenteerd aan het publiek. Niet alleen lieten de muzikanten zien hoe de instrumenten er uit zien, maar zij lieten het meteen ook duidelijk horen aan de aanwezigen. Wel zo passend op dit eerste concert en bovendien heel leerzaam voor de ouders.

Na deze introductie kwam dirigent Dirk Verhoeven in beeld en werd er een aantal leuke en herkenbare nummers gespeeld, telkens aangekondigd door de kinderen zelf. Tussendoor kwamen ook nog de leerlingen van groep 5 in de spotlights. Zij zongen drie liedjes over blaasinstrumenten, ingestudeerd tijdens de AMV-lessen van meester Dirk.
Toen aan het einde van het concert bleek dat de muzileerlingen nog genoeg energie over hadden, werd besloten om speciaal voor het enthousiaste publiek nog een toegift te spelen. Een onverwachte afsluiting van een geslaagde middag!

Op Koningsdag zullen alle drie de Aarle-Rixtelse orkestklassen gezamenlijk optreden tijdens de festiviteiten rondom het kerkplein. Zij laten dan een speciaal Koningsdag-programma horen en hopen dat er ook dan veel publiek komt luisteren.