Afbeelding

Concert Biks Bent in de Gaviolizaal

Muziek

Beek en Donk - De Biks-Bent is opgericht op 9 september 1990, hetgeen inhoud dat ze afgelopen jaar hun 25-jarig jubileum hebben gevierd. Zij zijn ontstaan uit het Buurtschap ‘Beekerheide’. De leden waren of al muzikaal of moesten het lezen van de notenbalk nog onder de knie krijgen. Het belangrijkste was in de eerste dagen dat ze in elk geval gelijk begonnen en samen ook weer stopten.

Muzieklessen werden gevolgd en men leerden de instrumenten bespelen. Bij de eerste repetities van de muzikanten in spe werd elke keer weer een kantoorruimte van een van de leden ontruimd. Een naam moest bedacht worden en zo werd van BIG-Band, Biks (iemand uit het beekse) Bent (een verzameling kunstenaars). Uit deze verzameling van 15 kunstenaars is met leden van omliggende buurtschappen maar ook van buiten Beek en Donk nu een muziekgezelschap actief van ongeveer 30 leden. Hun repertoire bestaat uit leuke carnavalsmuziek, egelander en aanverwante muziek tot pop en meezingers. De Biks Bent staat onder leiding van Yorick van Lieshout.

Zij verzorgen regelmatig concerten in de muziektuin in Beek en Donk, Carat, verzorgingstehuizen en luisteren ook carnavalsevenementen op. Nu dus een concert te midden van de Helmondse draaiorgels, op zondag 3 april van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang tot het concert is weer gratis, wel stellen zij een donatie in de orgelpijp op prijs.

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a te Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak. Meer informatie op www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail: info@draaiorgelshelmond.nl of telefoon: 06-39682404.